רשויות הבריאות בניו יורק חשפו הבוקר (שני) כי מניין הקורבנות בעיר עלה ל-790, ביניהם קטין תושב העיר שמת בעקבות הידבקות בנגיף. ככל הנראה, מחלות הרקע שמהן סבל הנער תרמו לתוצאה הטרגית.
טיימס סקוור ריק מאדם, אתמול (צילום: רויטרס)
בזמן שמרבית מקרי המוות כתוצאה מקורונה הם בקרב מבוגרים, לא מדובר בקטין הראשון שמת בארה"ב בשל הנגיף. רשויות הבריאות בלוס אנג'לס דיווחו בשבוע שעבר על נער בן 17 שמת לאחר שאובחן כנשא של הנגיף, אולם כעבור יומיים הסבירו אנשי מחלקת בריאות הציבור במחוז לוס אנג'לס כי הוחלט שלא לספור את מותו של הנער במניין קורבנות הקורונה, וזאת למרות שאובחן כנשא של הנגיף באופן וודאי.
ד"ר ברברה פרר, מנהלת המחלקה, ניסתה להסביר: "הנער אומנם אובחן כנשא של נגיף הקורונה, אך היו נסיבות מקלות המצביעות על אבחון אלטרנטיבי", היא אמרה מבלי להוסיף מעבר לכך.
במקביל, בשבוע האחרון התקבלו דיווחים נוספים על קטינים שמתו כתוצאה מהידבקות בקורונה, ביניהם נער בן 17 בלואיזאינה. ביום שבת האחרון הודיע מושל אילינוי, ג'יי. בי. פריצ'קר, כי פעוט מת במדינתו לאחר שאובחן כנשא.
ולמרות הטרגדיות הללו, במרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) הדגישו כי מרבית מקרי המוות הם בקרב חולי קורונה שסובלים ממחלות רקע. כך למשל, מתוך כ-790 מקרי מוות שנרשמו בעיר ניו יורק, 13 קורבנות בלבד לא דיווחו על מחלות רקע עם אשפוזם.