הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
לא נשארות מאחור: גם מדינות החוף המערבי מגבשות 'אסטרטגיית יציאה' משותפת
על אף שהכרזה דומה מצד שש מדינות בצפון-מזרח ארה"ב התקבלה בזעם ע"י הבית הלבן, קליפורניה וושינגטון ואורגון מתכוונות לפעול יחדיו כדי לצאת ממשבר הקורונה. כבר מחר צפוי גאווין ניוסאם לפרסם את הצעדים שבעזרתם המדינות 'ייפתחו מחדש'

בכוונת הרשויות המקומיות בשלוש מדינות החוף המערבי של ארה"ב - קליפורניה, וושינגטון ואורגון - לעבוד יחדיו כדי ליצור תוכנית אחידה ליציאה ממשבר הקורונה, כך חשף היום (שני) מושל קליפורניה, גאווין ניוסאם.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


מושל קליפורניה, גאווין ניוסאם (צילום: AP)

 

כזכור, מוקדם יותר היום הודיעו שש מדינות בצפון-מזרח ארה"ב, ביניהן גם ניו יורק וניו ג'רזי, על הקמת צוות מיוחד, במסגרתו המנהיגים המקומיים ידונו בנוגע לדרכים הבטוחות ביותר שבהן ניתן "לפתוח מחדש" את האזור כולו. כעת, עם הודעתו של ניוסאם, ישנם שני "איגודי מושלים" שנוצרו.

מעבר להודעה על "ברית שלוש המדינות", המושל ניוסאם אף הסביר כי מחר (שלישי) הוא יחשוף את הצעדים שבעזרתם קליפורניה תתחיל לבטל את ההנחיה שניתנה לתושבים להישאר בבתים.

"התחלנו לגבש באופן רשמי את 'אסטרטגיית היציאה', וכיצד ניתן להתחיל בתהליך ההדרגתי תוך כדי שאנחנו מקדמים את העקרון החשוב ביותר: שמירה על חיי אדם. את ההחלטות נקבל אך ורק בעזרת המדע", הסביר ניוסאם.

 

 

מושל וושינגטון, ג'יי אינסלי, צייץ כי "החוף המערבי מקדים את עקומת הקורונה בארה"ב, ובכוונתנו לוודא שזה יהיה נכון גם בהמשך. נעבוד עם אורגון וקליפורניה על כך". גם קייט בראון, מושלת אורגון, התייחסה לברית שלוש המדינות: "לא קיימת מפת דרכים לטיפול במשבר חסר תקדים זה, אך יש משמעות לכך שנעבוד במקביל לשכנים שלנו בחוף המערבי...המחלה לא מכירה בגבולותנו", כלשון ההודעה.

 

מושל וושינגטון, ג'יי אינסלי, לצד מושלת אורגון, קייט בראון (צילום: Getty Images / AP)

 

ראוי לציין כי בדומה לשש המדינות בצדו השני של ארה"ב, גם שלוש מדינות המערב טרם קבעו את מסגרת הזמנים לחזרה לשגרה. עם זאת, בהודעה שנמסרה הבוקר הוסבר כי "התקווה היא שנוכל להפוך את הקערה על פיה בתוך מספר שבועות".

טרם ברור כיצד הממשל הפדרלי יגיב להחלטת שלוש המדינות, שכן מוקדם יותר היום הנשיא טראמפ השתלח במושלי מדינות צפון-מזרח ארה"ב. על אף שהמדינות הן אלו שהנחו את התושבים להישאר בבתים, הנשיא טראמפ והממשל הפדרלי מבקשים להיות אלו שיכריעו מתי ניתן לחזור לשגרה.

 

 

"שלא יהיה ספק, זוהי החלטה של הנשיא, ויש סיבות לכך. ולמרות זאת, אני והממשל שלי עובדים במקביל עם המושלים, וזה יימשך. אני אקבל החלטה בקרוב, לאחר התייעצות עם המושלים ואחרים", צייץ הנשיא טראמפ. מנגד, המושלים הצביעו על התיקון ה-10 לחוקת ארה"ב, לפיו סמכויות שלא צויינו במפורש בחוקה ושהינם חוקיים נמצאים אך ורק בידי המדינות עצמן. 

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE