כמות חולי הקורונה ברחבי פלורידה עלתה ביממה האחרונה ועומדת הבוקר (חמישי) על 22,897, כך על פי מחלקת בריאות הציבור במדינה שאף עדכנה כי מניין הקורבנות ממשיך לזנק ועומד כעת על 633 - מרביתם בדרום-מזרח המדינה.
המושל דה-סנטיס (צילום: AP)
מחד, מדובר בנתונים מעודדים, שכן קצב התפשטות הנגיף ירד באופן משמעותי. אך מאידך, עדיין ישנם יותר מ-3,300 בני אדם המאושפזים בבתי החולים השונים בשל הידבקות בקורונה.
המגמה שממשיכה להדאיג את ראשי המדינה היא העובדה שמרבית המקרים נרשמים באזור מיאמי ופורט לודרדייל, וליתר דיוק בארבעת המחוזות באזור זה: מיאמי-דייד (8,131 חולי קורונה), בראוורד (3,459 מקרים), פאלם ביץ' (1,841 מקרים) ומונרו (66). אם לא די בכך, מגמה זו נרשמת גם במקרי המוות: 163 אירעו במיאמי-דייד, 110 בפאלם ביץ' ו-101 בבראוורד.
מבחינת הערים, מיאמי מתמודדת עם הכי הרבה מקרים של הידבקות (4,894) כאשר הייליה (Hialeah) נמצאת במקום השני עם 1,025 חולי קורונה והוליווד מדורגת שלישית עם יותר מאלף.
אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
בתוך כך, אתמול הודיע מושל המדינה, רון דה-סנטיס, כי בכוונתו להקים צוות מיוחד שיבחן את הדרכים שבהן ניתן "לפתוח מחדש" את המדינה, בעיקר בפן הכלכלי. לדבריו, עד סוף השבוע הוא יכריז על חברי הצוות המיוחד. "מה שאני רוצה לעשות זה למצוא אנשים מהפוליטיקה, אנשי עסקים, חינוך ועוד כדי לשמוע את ההצעות הטובות ביותר בנוגע לדרכים שבהן ניתן להתקדם הלאה", אמר דה-סנטיס.
אך דבריו של המושל הפוכים לגמרי ממה שטען השבוע ד"ר סקוט ריבקיס - המנתח הכללי של פלורידה ("Surgeon General", תפקיד בכיר במחלקת הבריאות). הוא אומנם הצביע על כך שהעקומה מתחילה להשתטח, אך הסביר כי התושבים ייאלצו להמשיך בסדרת ההנחיות המיוחדות - להימנע מהתקהלות של יותר מעשרה אנשים, שמירה על ריחוק חברתי וחבישת מסכות במקומות ציבוריים - עד שחיסון לנגיף יהיה זמין, דבר שעלול לקחת יותר משנה.
"כן, אנחנו רואים שאנחנו מצליחים לשטח את העקומה, אבל אני חייב להדגיש שאסור לנו 'להירדם בשמירה'. עד שלא יהיה חיסון, זו השגרה החדשה וכולנו צריכים להתאים את עצמנו אליה", הסביר המנתח הכללי.