לראשונה מתחילת המשבר הבריאותי, מושל ניו יורק הצביע מוקדם יותר היום (שישי) על "מגמה חיוביות ברורה", וזאת לאחר שגם ביממה האחרונה נרשמה ירידה בכמות התושבים הזקוקים לאשפוז בעקבות הידבקות בנגיף. הנתון אומנם נמצא בירידה מזה מספר ימים, אך קואמו חזר והדגיש כי יש להמתין ולאסוף מידע נוסף על מנת לוודא כי אכן מדובר במגמה.
אילוסטרציה (צילום: AP)
ככל הנראה, המושל מתעודד גם מכך שנרשמה ירידה בן בכמות המאושפזים ביחידות לטיפול נמרץ והן בכמות החולים הזקוקים לאינטובציה (צנרור קנה).
קואמו אף ביקש להתייחס לנתון קריטי נוסף במאבק נגד הקורונה: שיעור הזיהומים (נתון המחושב לפי חלוקת סך הנדבקים בסך האנשים שעלולים להידבק). נתון זה אומנם נמצא בירידה, אך המושל הדגיש כי לא מדובר במספיק: "אנחנו עדיין רואים כאלפיים מאושפזים מדי יום. מי שאומר לכם שהמגפה הזו הסתיימה פשוט טועה", הוא אמר.
New York is still seeing about 2,000 COVID hospitalizations per day.
— Andrew Cuomo (@NYGovCuomo) April 17, 2020
If people tell you the pandemic is "over" — they're wrong.
על אף המגמות החיוביות הרבות, רבים מתושבי המדינה עדיין חולים, ובאופן טרגי עדיין נרשמים מאות מקרי מוות חדשים: כך למשל, ביממה האחרונה דווח על יותר מ-630 בני אדם שמתו כתוצאה מהידבקות בנגיף. מניין הקורבנות ברחבי ניו יורק מתקרב ל-13 אלף.
מושל ניו יורק, אנדרו קואמו (צילום: Getty Images)
כ-123 אלף חולי קורונה אובחנו בעיר ניו יורק, כ-55% מכלל המקרים במדינה, וקרוב ל-9,000 תושבים בתפוח הגדול מתו במהלך המשבר. למעשה, באזור הטריי-סטייט (דרום ניו יורק, צפון ניו ג'רזי וחלקים מקונטיקט) דווח על יותר מ-17 אלף מקרי מוות.
אם לא די בכך, בניו יורק החליטו ליישר קו עם המלצת המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) לפיהן יש למנות במניין הקורבנות גם מקרי מוות ש"ככל הנראה קשורים" לקורונה. מדובר באותם אנשים שהרופאים חשדו שהם נשאי הנגיף, אולם הם מתו עוד בטרם עברו בדיקה או קיבלו טיפול כלשהו. כך שבפועל, יתכן שמספר הקורבנות בניו יורק יעלה באופן משמעותי לעומת המדווח כיום.
הולכת רגל בניו יורק, שלשום (צילום: Getty Images)
ראוי להזכיר כי היום נכנסה לתוקף הנחיה חדשה המחייבת את תושבי ניו יורק וניו ג'רזי לשים מסכות ביציאה מהבתים, כאשר לא מתאפשר לשמור על ריחוק חברתי. על אף שמדיניות זו גובשה בניו יורק רק שלשום, הבוקר חתם קואמו על צו נוסף שמרחיב את המדיניות, וכעת היא תהיה בתוקף עבור מי שעושה שימוש בתחבורה ציבורית ושירותי נסיעות שיתופיות (אובר, ליפט וכדומה). פיל מרפי, המושל של ניו ג'רזי, החליט ליישר קו ולהורות על הנחיה דומה.
עם זאת, המושלים הסבירו כי אין בכוונתם לאכוף את המדיניות באמצעות עונשים, ובמקום הם מקווים שהציבור הרחב יתגייס למען הזולת.