הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
חברות התעופה חייבות כ-10 מיליארד דולרים לנוסעים: סנאטורים באזהרה חריפה, "העבירו ללקוחות את כספם באופן מידי"
החברות מציעות וואוצ'רים אך החוק אומר דבר אחד : כסף ומהר. עם זאת נראה כי בסנאט האמריקני החלו לפעול בנושא, וועדה מיוחדת עלולה לקום במידה וחברות התעופה לא יצייתו לנהלי רשות התעופה האמריקנית
10 מיליארד דולרים בשווי כרטיסי טיסה שאמורים לשוב לכיסם של אזרחים אמריקנים זהו הסכום העצום אשר חברות התעופה מסרבות נכון לרגעים אלה להשיב לציבור האמריקני, כך על פי דו"ח שפרסמה אמש קבוצת סנאטורים שהחלה לבדוק את העניין.
 
 
הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


 
(אילוסטרציה)
 
לפי החוק הפדרלי, ביטולי טיסה מצד החברה מזכים את הנוסעים בהחזר מלא של כספם, כך מוסרים הסנאטורים ריצ'רד בלומנטל, אליזבת' וורן ואד מרקי אשר שיחררו הצהרה בנושא.
 
עם זאת, חברות רבות מתעלמות מעובדה זו וממהרות להציע במקום וואוצ'רים לטיסה עתידית אשר על הטסים לדרוש בעצמם כדי לקבל, וזאת במקום שהכסף המגיע להם בחוק, יוחזר ישירות לחשבונם.

אלסקה איירליינס, אליג'נט אייר, דלתא, פרונטיר, הוואין איירליינס, ג'ט בלו, סאות'ווסט, ספיריט, וגם יונייטד התבקשו למסור את פרטי, תזרימי ודו"חות, ההחזרה שלהם בזמן המגיפה. אך על פי רויטרס בתשובות שסופקו לממשל רוב החברות לא חלקו את הערך המלא של הקרדיט והאוואצ'רים שהוענקו לנוסעים, העומד על פחות מ-10% ממה שמגיע מהכסף שאמור לחזור לידי הנוסעים.

 

אמריקן איירליינס (צילום:  AAL)

לפי הממצאים חברות התעופה אינן מציאות החזרים כספיים כאשר החברה עצמה מבטלת את הטיסה, כנתבע מהחוק של רשות התעופה האמריקנית. רק חברות אליג'נט וספיריט מציעות החזרים לנוסעים אשר באופן וולנטרי ביטלו את כרטיסיהם, זאת במקביל לכך שחברות יותר מבוססות כדלתא, יונייטד, אמריקן, וסאות'ווסט אינן עושות כן.

 

אלסקה איירליינס (צילום: CNN)

אמריקן איירליינס הגיבה כי למעלה מ-90 אחוז מלקוחותיה שקיבלו הצעה להחזר כספי עבור טיסותיהם העדיפו אופציה זו על פני וואוצ'ר, דלתא הודיעה כי היא כבר טיפלה בלמעלה ממיליון החזרות מלאות בחודש מרץ בשווי של כ-500 מיליון דולרים.

במקביל חברת US Airways  אמורה לקבל סיוע פדרלי על סך 25 מילארד דולרים בשבועות הקרובים, כשמאד ייתכן שענקיות תעופה אחרות גם הן יזכו לסיוע פדרלי דומה, ביניהן גם אלסקה איירליינס שקיצצה באופן דרסטי את פעילותיה ונמצאת נכון לעתה בסכנת פשיטת רגל.

הוואוצ'רים תקפים בדרך כלל לתקופה של עד שנתיים, אך ישנן חברות המעניקות וואצ'ר רק לתקופה של שנה. 

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE