בבורסות האירופאיות ה-FTSE בלונדון עלה בלמעלה מ-3.5%, ה-DAX בפרנקפורט עלה ב-4.4%, וה-CAC שבפריז עלה במעט מעל 4 אחוזים.
ובאסיה, מדד הניקיי עלה ב3.15% בעוד מדד הקוספי הקוריאני עלה ב-3.2% וכך גם מדד הסנקס ההודי.
דווקא הבורסה בשנחאי עלתה פחות מכולן, בפחות מאחוז אחד.
סוף עידן הצלילות בוול-סטריט ?
השמועות על טיפול תרופתי אפשרי לנגיף ה-COIVD 19 שבאו מקרב חברת התרופות האמריקנית מקליפורניה Gilead Sciences תרמה לתנועה החיובית של שוק המניות לאחר שמדענים באוניבריסטת שיקגו דיווחו על החלמות בקצה מאד מהיר בקרב חולים שלקחו את הטיפול הניסיוני בתרופות הרמדזיוור בניסוי קליני.
התרופה שפותחה במקור למלחמה בנגיף האבולה ובנגיף מארבורג, עברה סדרה מוצלחת של ניסויים בבעלי חיים הנושאים את נגיף ה-SARS וה-MERS, כאשר בחודש ינואר השנה היא נוסתה על קופים נשאי קורונה, ובמהלך מרץ ניתנה לראשונה לבני אדם נשאים, והוכיחה תוצאות חיוביות.
בתוך כך, אין ספק כי השילוב של החדשות הטובות ממעבדת אוניברסיטת שיקגו, בצד הרצון הנשיאותי להשיב את הכלכלה למסלולה הם הגורמים שהפיחו תקווה בשבוע מסחר שהחל בעליות קלות, אך נמשך בירידות במשך יומיים רצופים (שלישי, ורביעי) עד ההתאזנות של יום חמישי והעליות הגדולות של יום שישי.
עתה נותר רק לתהות כמה נתוני המקרו הקשים שעתידים להתפרסם במהלך הרבעון הקרוב ישפיעו על התאוששות הכלכלה האמריקנית, דבר אחד בטוח, שוק המניות מסרב להיכנע לפסימיות בשוק האבטלה והייצור, לאחר נקודת השפל אליה הגיע מדד הדאו ב-23 במרץ.
אמנם עדיין מניות בסקטורים הבנקאיים, התחבורתיים, בעולם המלונאות, והטכנולוגיה (חלקן) עדיין לא שבו לרמותיהן של לפני תחילת המשבר (27 בפברואר 2020) אך להבטיח שיבה כזאת, והבראה מוחלטת של הכלכלה, אף אחד עדיין לא מסוגל.