מאגר של כ-25,000 כתובות אימייל וסיסמאותיהן השייכים לכאורה לארגון הבריאות העולמי (WHO), למוסד הבריאות הלאומי של אמריקה (NIH), למכון ווהאן לווירולוגיה, ולעמותת גייטס, פורסם באתר 4Chan ולאחר מכן המשיך ודלף למספר אתרים אחרים ביניהם אתר של קבוצת המודיעין SITE Intelligence.
(אילוסטרציה)
על פי הדיווח ב-SITE, מקבץ הכתובות והסיסמאות הגדול ביותר שנפרצו שייכים ל-NIH האמריקני, עם כ-9,938. לאחריו הבנק העולמי עם 5,120, ולבסוף אלה של ארגון הבריאותי העולמי (WHO) עם 2,734.
(אילוסטרציה: מקור, CounterGlobalist)
קצין המידע הראשי של ה-WHO מכחיש נכון לעתה כי רשת הבטיחות של הארגון נפרצה, עם זאת גולשי 4Chan פרסמו צילומי מסך שלהם חודרים את רשת ה-Extranet במטרה להוריד את כל מה שידם יכלה להשיג.
עמותת גייטס מסרה כי "אנו עוקבים אחר המצב במקביל לנוהלי בטיחות המידע שלנו, כרגע אין לנו אינדיקציה כי הייתה פריצה למאגר המידע של העמותה".
כתובות מייל וסיסמאותיהם של עובדי עמותת גייטס כפי שהופיעו באתר 4Chan
מומחה הסייבר האוסטרלי, רוברט פוטר, טען כי הוא יכול לאמת את המידע לגבי פריצה אל שרתי ארגון הבריאות העולמי, אשר לדבריו "מדיניות בטיחות המידע שלהם מזעזעת, ל-48 איש בארגון יש את הסיסמה Password כסיסמה ראשית, אחרים פשוט השתמשו בשמם הפרטי כסיסמה".
פוטר מוסר כי כתובות המייל והסיסמאות נקנו ככל הנראה על ידי סוחרים בדארק נט. אותו חלק של האינטרנט הקשה למעקב ושאינו חשוף לשרתי מנועי החיפוש הגדולים. בדארק נט, לא אחת, מידע רגיש ביותר נסחר לכל דורש בעבור כספים.
סמל אנונימוס שייתכן ואנשיו עומדים מאחורי הפריצה (צילום: ויקיפדיה)
סביר להניח כי מניע הפריצה הינה חרושת השמועות כי נגיף הקורונה הינו מעשה ידי אדם.
תמונה בלתי מאומתת שתורגמה מסינית מאתר המכון הווירולוגי בווהאן אף מודיעה על "שחבור HIV לתוך וירוס קורונה", דבר המתדלק את הספקולציות של מספר מדענים בעלי שם וחוקרים אחרים כי הנגיף הונדס גנטית וכי הוא מכיל חלבוני HIV.
התמונה מאתר המעבדה הוירולוגית בווהאן כפי שנחשפה מוקדם יותר היום. חשוב לציין את המידע לגבי הפריצה ניתן לאמת, את מקוריות צילום זה - לא.