הביקוש למצלמות תרמיות עולה כפורח, רובוטים המצויידים במצלמות מחפשים נשאים של נגיף הקורונה, ואמזון משתמשת בהן לבדיקת חום גופם של עובדיה.
בבלומברג דיווחו כי הביקוש למצלמות גובר בקרב עסקים המתכוננים לפתוח מחדש ושמתכננים להשתמש בטכנולוגיה לצמצם את סיכון התפשטות הנגיף.
מצלמות תרמיות (צילום: The engineer)
היצרנית FLIR מערכות, מהגדולות בעולם' דיווחה על הזינוק בביקוש.
"כשעבר הנגיף לאירופה וצפון אמריקה, עלה הצורך בקרב חברות גדולות, בתי חולים וקופות חולים", אמר מנכ"ל FLIR ג'ים קאנון בראיון.
ואכן, על מנת למנוע את התפשטות הנגיף נוצרה נורמה חדשה במתקני חברות גדולות בה החלו להשתמש במצלמות תרמיות לסינון עובדים עם חום גוף גבוה.
אמזון מובילה את המגמה, וכבר התקינה את המצלמות במחסניה שהפכה את סריקת עובדיהם ליעילה הרבה יותר מהאקדח המודד את חום גופו הבודד של אדם פעם אחר פעם.
החדשות אודות הביקוש החדש הקפיצו את מניית FLIR.
מניית FLIR בקופסא המקווקוות - היום בו הודיעה אמזון על רכישת מצלמות תרמיות
ג'נרל מוטורס אישרה כי גם היא תפעיל מצלמות תרמיות ובבלומברג דווח כי מחיר כל מצלמה נע בין 2,500 ל-15,000 דולר ליחידה.
מנכ"ל חברת Seek Thermal ביל פאריש, דיווח גם הוא על ביקוש עצום, ואמר כי הם "מוצפים בבקשות למוצרים מחברות ענק, אנו עושים הדגמות והערכות על מנת לעזור להן להיפתח מחדש".
לפני מגפת הקורונה, עיקר השימוש במצלמות תרמיות היה בהקשר צבאי. יכול אדם לטעון כי תאגידי אמריקה עושים שימוש בטכנולוגיה צבאית במעקב אחרי עובדיהם, אך עמדות אלה נשמע כנראה מפעילי זכויות אזרח.
בחוגים מסויימים רווחת ההערכה כי זה רק עניין של זמן עד שתאגידים וממשלות יעשו שימוש במזל"טים נושאי מצלמות תרמיות, על מנת לחפש נושאי קורונה באופן פעיל.
FLIR מתכוננת לעלייה אקספוננציאלית בביקוש "אם התעשייה מזמינה הזמנות ענק בן לילה, בוודאי ייקח זמן לספק אותן", אמר מנכ"ל החברה.