השבוע בניו יורק טיימס נכתב, "רובוטים מוזמנים להשתלט, בעוד המגיפה מאיצה את האוטומציה". ה-BBC לא איחר בהרבה עם "האם נגיף הקורונה הוא המשבר שבעבורו נבנו הרובוטים?".
אכן, חברות רבות משתמשות בנגיף הקורונה כדי להאיץ את תהליך האוטומציה בקרבן בעוד העובדים יושבים בבית.
ובעוד עולם פוסט-אנושי מתהווה באמצעות מערכות AI, יש הטוענים כי העתיד זקוק לבני אדם אמיתיים עם מצפון ויכולת להטיל ספק בסמכות כדי שהכלכלה תמשיך להתפתח. זאת לעומת חברות אחרות כוול-מארט ואמזון הנסמכות על ישויות דיגטליות יותר מעובדים אנושיים.
המדיה החברתית כבר עיוותה מספר נורמות חברתיות הרבה לפני המגיפה והאצת תהליך האוטומציה. כדברי בכיר לשעבר בחברת Chamath Palihapitiya שהצהיר עוד בשנת 2018:
"אנו ממש בנקודה שיצרנו כלים המפרקים את המרקם החברתי ואת אופן פעולתה של החברה. זה ממש איפה שאנחנו נמצאים. הייתי מעודד את כולכם להפנים את זה - אם תאכילו את החיה הזו שהיא הרשת החברתית, החיה הזו תשמיד אתכם".
במקביל, ישנן שמועות על כך שהפנטגון מקים מערך בינה מלאכותית רובוטי משל עצמו שישלוט בחלקים נרחבים יותר של הפעילות הצבאית עושות גלים ברשת החברתית.
בנוסף, חבילות התמריץ יצרו כדאיות כלכלית עבור עובדים רבים להישאר בבית ולהשתכר יותר משהיו משתכרים בעבודתם הקודמת.
ואם הממשלה הצליחה להעביר המחאות לידי מיליוני עובדים מובטלים, הרי שמטרה ארוכת שנים שזה עתה יושמה בלי שכמעט שמנו לב אליה, היא ‘הכנסה בסיסית אוניברסלית’, שבה תמך הנשיא אובמה עצמו. הנשיא לשעבר כבר אמר כי בעידן הבינה המלאכותית לא יהיה מנוס מליישמה.
לדבריו, "בינה מלאכותית נמצאת כאן... קצב השינוי אכן ידרוש מאיתנו לבצע הדמיה מחודשת של ההסדרים החברתיים והפוליטיים שלנו..."
אילון מאסק וריי קורצוויל
אם רוצים להאמין לאילון מאסק, לריי קורצוויל, ולטראנס-הומניסטים מובילים אחרים, אנו נצטרך להתמזג עם המכונות כדי לשרוד.
בינתיים לפחות אנו יכולים עוד להצביע בבחירות.