דקות ספורות לאחר שבערוץ CNBC ניתחו כמה נפלא המהלך של הבנק המרכזי באמריקה ששם רצפה מתחת לאגרות חוב גבוהות, ואיפשר את העלייה הגדולה במחירי המניות לאחר השפל של מגפת הקורונה (למרות שהפד עדיין לא הניח את רגלו בתחום האג"ח הקונצרני), יצאה כעת כותרת מביכה שייתכן שביום שני יהיו לה השלכות גדולות.
לאחר שהדיונים בצמרת החברה יונייטד התמקדו בטווח התשעה אחוזים להנפקה החדשה, זו נאלצה להגדיל את התשואה למשקיעים ל-11% כדי לעודד את השוק להלוות לה 2.25 מיליאד דולרים. ככל הנראה משום שתשואה של 9% עדיין לא סיפקה משקיעים רבים!
התרסקות פוטנציאלית? (אילוסטרציה)
בלומברג דיווח כי השינוי באחוזים הגיע לאחר שהחוב לשלוש וחמש שנים משך מימון בסך 1.5 מיליארד דולרים בלבד ביום חמישי בבוקר.
אך המצב נהיה גרוע אף יותר, קונים פוטנציאלים המשיכו לנסות לשנות את התנאים לטובתם.
בבלומברג ציינו כי הערבון לחוב היו אמורים להיות 360 ממטוסי החברה, וכמה משקיעים דאגו שמא המטוסים לא מהווים ערבון מספק לאזן את הסיכון של ההשקעה בחברות התעופה שעסקיהן נפגעו כאשר ממשלות ברחבי העולם עצרו את התיירות כדי למנוע את התפשטות המגפה.
מטוסים אלה כבר קרובים לגיל פרישה, וגילם עומד על 19 שנים בממוצע, וזה אומר כי הם כבר לא יטוסו יותר כשאמור יהיה להגיע פדיון אגרת החוב בעוד כחמש שנים מהיום.
מניית יונייטד איירליינס, בעיגול האדום הירידה שהתרחשה לאחר צאת החדשות
למרות שמשקיעים נראים צמאים לכל סוג של איגרת חוב מניבה בימים אלה, משום שהם יודעים שה"פראייר" הבא נמצא מעבר לפינה, יונייטד בחרה במקום זאת לבטל את כל ההנפקה.
מניות החברה ירדו בשלושה אחוזים אחרי החדשות.
בינתיים, הסיכון כפי שמשתקף מחוזי החלף, המהווים אינדיקציה להסתברות שחברה כלשהי תצליח לשלם את חובה, מראה שייתכן שהמנייה בדרך למטה.
מניית יונייטד איירליינס, עם קורלציה לחוזה ההחלף על החוב שלה
בתוך כך, ברור שתשואה של 11% אמורה הייתה להיות הזדמנות חסרת תקדים עבור משקיעים פוטנציאליים שייאלצו להמתין להזדמנות הבאה לגריפת רווחים במסגרת מאמצי גיוסין של חברות מתקשות שנפגעו ממגיפת הקורונה - לכן שווה להיות עם היד על את הדופק ביחס לשיעורי התשואה של איגרות חוב קונצרניות.