החוב הפדרלי חצה לראשונה בתולדות ארה"ב את רף 25 טריליון הדולרים ביום רביעי השבוע כאשר טיפס ל-25,057,924,023,406.80 בסוף יום העסקים, כך לפי נתוני משרד האוצר האמריקני.
אחד הנתונים המדהימים הוא כי ב-7 באפריל חצה החוב לראשונה את רף 24 הטריליון וכבר בתוך 28 ימים הוא גדל בטריליון דולרים נוספים.
מדובר בגדילה המשמעותית ביותר, בזמן הקצר ביותר בהיקף החוב האמריקני אי פעם. הקפיצה הקודמת בטריליון דולרים ארכה 159 ימים במסגרתם החוב עלה מ-23 טריליון ל-24, היה זה בין ה-31 באוקטובר 2019 ל-7 באפריל 2020.
(אילוסטרציה)
הדו"ח השנתי שהוצג לקונגרס על המצב התקציבי של הממשל, פורסם בחודש מרץ על ידי המשרד לאחריות ממשלית נמסר (GAO), ומסר כי "הנתיב התקציבי של הממשל אינו יציב", והוסיף כי, "התחזיות לטווח ארוך של ה-GAO והדו"ח הפיננסי של 2019, מראים כי היעדר שינוי במדיניות הפדרלית עלולה להוביל לנתיב בלתי יציב בטווח הארוך".
"למרות שכל אחת מהתחזיות לטווח-ארוך משתמשת בהנחות שנות, המסקנות זהות; לטווח הארוך היעדר האיזון בין הוצאות והכנסות - יובילו 1. לגרעון החורג מטריליון דולר בכל שנה החל משנת 2020. 2. הגרעון השנתי והחוב הנצבר על ידי הציבור ימשיכו לגדול בהשוואה לתל"ג".
אחוזי חוב מתוך התל"ג, ארה"ב מתקרבת לרמות מסוכנות בהחלט (מקור: J.P MORGAN)
המצב בו החוב גדל מהר מהתל"ג - משמעותו שהדולר עלול לאבד את מעמדו כמטבע הרזרבה העולמי, בדומה לאנגליה שלאחר מלחמת העולם הראשנה אז איבד הפאונד את מעמדו הכל-יכול.
יפן היא דוגמה אופטימית למצב אופטימי בו למרות רמות חוב גבוהות של כ-240% מהתל"ג הכלכלה מצליחה לשמור על יציבותה, אך הצמיחה בה נמצאת בקפיאה במהלך 2 העשורים האחרונים.
ארה"ב כמובן אינה בסכנת פשיטת רגל, בדומה למדינות אחרות כארגנטינה, ונצואלה, או לבנון, מכיוון שהחוב שלה נקוב במטבע שהמדינה עצמה מייצרת.
בתוך כך, היתכנות של רמות חוב גבוהות עלולות לפגוע בפיריון ולגרור צמיחה נמוכה, מה שיאפשר למתחרותיה לייצר ביעילות רבה יותר ולתפוס את הבכורה העולמית על פניה.