שר האוצר סטיבן מנוחין הזהיר היום מנזק כלכלי קבוע במידה וארה"ב לא תפתח את עסקיה - אך הזהיר כי יש לעשות את הדברים בצורה מחושבת.
"אני סובר שיש סכנה משמעותית בלא לפתוח, מדברים על נזק קבוע לכלכלה ולציבור האמריקני, אנו נפתח בצורה מאד מחושבת כדי להשיב אנשים בדרך בטוחה לעבודתם, בעזרת ריחוק חברתי". אמר מנוחין לערוץ פוקס ניוז.
שאלת פתיחת המשק בכלכלה שאיבדה עשרות מליוני משרות, והביאה את רמות האבטלה ל-15% כולל 33 מיליון אמריקנים החיים על דמי אבטלה הפכה לשאלה המהותית ביותר כרגע העומדת בפני הבית הלבן.
למנחה 'פוקס סאנדי כריס וואלס', אמר מנוחין כי האינדיקטורים הכלכליים אינם טובים כעת בגלל שסירבנו לפתוח מחדש וכי המספרים יהיו פחות טובים מטובים בזמן הקצר אך כי הוא מצפה שברבעון השלישי והרביעי הככלה האמריקנית תחזור למסלולה.
לארי קודלוב (צילום: CNBC)
במקביל, היועץ הכלכלי של הבית הלבן, לארי קודלוב אמר כי "איני רוצה לצפות בסגר מכיוון שאני סבור שהמספרים של חודש מאי יהיו קשים מאד, יקח זמן עד שלפתיחה מחדש יהיה את ההשפעה הנצרכת".
עם זאת לדעת קולדוב החוט המקשר בין עסקים ומעסיקים עדיין לא ניתק כליל ומרבית האנשים שהגישו בקשות לדמי אבטלה ישובו לעבודתם.
מומחי בריאות הזהירו כי הענקת רשות למושלים לפתוח את הכלכלות בצורה מהירה מדי בלי המשך חוקי הריחוק החברתי, והקטנת כמות האנשים, עלולה להוביל לעלייה מחדש במקרי קורונה ולפגיעה נוספת בהתאוששות הכלכלית.
נכון לעתה עם החוב הלאומי שחצה את רף 25 טריליון הדולרים ונתנוי אבטלה כמותם לא נראו מעולם בתולדות אמריקה, ומספר תעשיות הקורעות תחת עומס החובות- כל שניתן לעשות הוא לקוות כי ארה"ב תצליח להתאושש במהרה מהנזק שגרם לה משבר הקורונה.
הכלכלן נוריאל רוביני, שחזה את משבר 2008, מסר לבלומברג, כי לדעתו "המשבר הגדול באמת עוד לפנינו, בוא ניתן לזה כמה שנים, אך העשור הקרוב לא הולך להיות קל".