פלורידה רושמת יום שלישי ברציפות שבו כמות נשאי נגיף הקורונה החדשים רושמת עלייה. עם 4,041 חולים חדשים שאותרו במהלך תקופה זו, סך נשאי הנגיף במדינה עומד על 61,488.
למעשה, ביממה האחרונה נוספו כ-1,300 חולים למניין, ו-53 מקרי מוות שאירעו במהלך היממה האחרונה גרמו למניין הקורבנות מתחילת המגפה לעלות ל-2,660. ולמרות הכל, במחלקת הבריאות של פלורידה מבקשים שלא להיבהל מהמצב.
תחנת בדיקת קורונה במיאמי, מוקדם יותר השבוע (צילום: AP)
בחלוקה הגיאוגרפית ניתן לראות כי דרום-מזרח המדינה ממשיך להיות מוקד הקורונה של פלורידה: במחוז מיאמי-דייד ישנם 19,056 חולי קורונה, ומניין הקורבנות עלה ב-14 ל-760. בבראוורד הסמוך הנתון עומד על 7,572 חולים ו-327 מקרי מוות (תוספת של 2 ביממה האחרונה), ובמחוז פאלם ביץ' ישנם 6,859 חולי קורונה ו-367 מקרי מוות.
כ-1,419 חולי קורונה אובחנו אתמול (חמישי) - הכמות הגדולה ביותר בתוך 24 שעות מאז תחילת המשבר. עם זאת, כאמור, במחלקת הבריאות של המדינה טוענים שכמות החולים החדשים מעניקה תמונת מצב חלקית בלבד, לפחות כאמצעי לקבוע האם יגיע גל שני של התפרצות הנגיף.
חשוב להבהיר כי בזמן שאכן נרשם זינוק חד בשלושת הימים האחרונים, שיעור בדיקות הקורונה שחוזרות כחיוביות דווקא ירד בתקופה זו. אלברטו מוסקוסו, דובר מחלקת הבריאות, הסביר: "ככל שיותר ויותר אנשים עוברים בדיקות ומקבלים תוצאות, אנחנו רואים ששיעור הנדבקים יורד".
מושל פלורידה, רון דה-סנטיס (צילום: Shutterstock)
מעבר לכך, יש לזכור כי נהלי הקורונה במחלקת הבריאות של פלורידה שונים לחלוטין מכמעט כל מדינה אחרת. כך למשל, מבחינת מחלקת הבריאות, התאריך שבו חולה קורונה עובר "אבחון רשמי" הוא המועד שבו מתקבלות תוצאות הבדיקה (ולא, למשל, המועד שבו הדגימה נלקחת). הבעיה בכך היא שלעיתים נדרשים כעשרה ימים על מנת להשלים את הבדיקה, כך שהדיווח היומי פחות משקף את המצב כיום (במעבדות של המדינה, התוצאות מתקבלות יחסית מהר, אך נעשה שימוש גם במעבדות פרטיות שבהן התהליך ארוך יותר).
צורת הדיווח הזו מקשה על רשויות הבריאות, שמנסות לקבוע האם ניתן לפתוח עסקים נוספים. ולמרות זאת, נראה כי התהליך נמצא בעיצומו ברחבי פלורידה, לרבות במחוז מיאמי-דייד - שם הוחלט כי חדרי הכושר ייפתחו מחדש ביום שני הקרוב.