התבטאות חריגה של מושל פלורידה הפופולרי רון דה-סנטיס שהצביע על ריכוזים של ''עובדי יום היספניים'', בסקטור החקלאי כאחראים לעלייה המטאורית הנרשמית לאחרונה במקרי נגיף הקורונה במדינת הסאנשיין.
לעומתו, עובדי החקלאות והתעשייה טוענים כי ציוד ומשאבים שאמורים היו לסייע בבדיקת העובדים, הגיעו באיחור, וכי דווקא התגובה המאוחרת של המושל היא הסיבה לתחלואה הגבוהה.
המושל הרפובליקני הודיע לכתבים, כי מלבד התנאים בסקטור החקלאי, גם תנאי המחייה הצפופים של המהגרים ההיספניים בתחומי הבנייה הם גורם נוסף שיש להאשים במצב.
"חלק מהחבר'ה האלה הולכים לעבודה באוטובוס משותף, והם צפופים כמו סרדינים, הולכים לכיוון מחוז פאלם ביץ', ומקומות כאלה, ושם אנו רואים אפשרויות של הדבקה גוברת", אמר במסיבת עיתונאים בטלהסי.
ובעוד אזורי גידול העגבניות והאבטיחים מושכים פועלים רבים, לדברי ניקי פריד, ראש מועצת החקלאות במדינה, מרבית עובדי החקלאות כבר עזבו את פלורידה לפני מספר שבועות, בעוד הצמיחה הגדולה במקרי קורונה
אינה בכלל באזורים חקלאיים.
לעמדה זו אחרים, כאנטוניו טובאר, מבכירי ענף החקלאות בפלורידה מפנים אצבע מאשימה למושל,
"שלחנו מכתב מטעם חמישים קבוצות לפני למעלה מחודשיים למשרד המושל, ובו אנו מתריעים על הסכנה, ורק עכשיו המושל מבין כי העובדים הזרים בסכנה".
"זה מביש כי התרענו על כך במכתב הקודם", לדעת טובאר משאבים כגון מסיכות פנים, הגיעו באיחור ניכר, "זה פשוט היה מעט מדי, ומאוחר מדי"
עם זאת דוברת המושל, שככל הנראה לא התכוון לאמירה גזענית בדבריו למרות שבפירוש אמר ''היספניים', טוענת כי הוא אכן טיפל בבעיית הקורונה בענף החקלאות,
"מזה חודשים, המושל דה-סנטיס, מדבר על חשיבות הבדיקה באזורים רבי הדבקה , כאזורים חקלאיים שם עובדי חקלאות גרים ונעים בצפיפות גבוהה", נמסר.