זמן קצר לאחר שמשרד העבודה פירסם שמספר המובטלים זינק בשבוע האחרון, חברת הרכבים מבוססי ההנעה החשמלית, טסלה, הודיעה שבכוונתה לפתוח את מערך הייצור הגדול בעולם לרכבים, סמוך לעיר אוסטין שבטקסס. המהלך שהפך רשמי היום, הגיעה לאחר הפרכת שמועות וגם ספינים שהתרוצצו בחודשים האחרונים.
טסלה שהתרחבה בשנים האחרונות לתחומים רבים, החל מהמתקדמות בייצור סוללות-על לרכבים ובתי מגורים ועד אפילו השתתפות במו"פ לייצור חיסונים ותרופות מעבר לים, חוזרת לשים דגש על דגלה העיקרי של ייצור רכבים.
"טסלה פונה לטקסס כדי לבנות את מפעל ההרכבה האוטומטי הגדול ביותר שלה", כך הודיע המנכ"ל איילון מאסק במהלך שיחת הרווחים של חברת המכוניות החשמליות ברבעון האחרון. מאסק אמר כי כבר בימים אלה מתבצעות עבודות להקמת האתר, בן 2,100 דונם. המפעל יקום במחוז טרוויס, בסמוך לאוסטין, ויעסיק לפחות 5,000 עובדים עם שכר מינימום של 15 דולר לשעה, כך על פי סוכנות הידיעות אי.פי. טסלה אמרה שהיא תשקיע 1.1 מיליארד דולר.
מאסק באירוע ההשקה לסייברטראק. הרכב אמור לצאת מפס הייצור בסוף 2021 לראשונה.
מאסק תיאר את מפעל הענק החדש כ"גן עדן אקולוגי "על נהר הקולורדו, השלם עם טיילת ושביל אופניים וטיולים." עוד הוסיף שהאתר יהיה פתוח לקהל.
החברה תשתמש באתר בכדי לבנות את טנדר ה"סייברטראק" החדש שלה, כמו גם את רכב השטח ה- מודל Y הקטן יותר. עוד הוסיף מאסק אמר כי החברה תייצר "הרבה" רכבים ב"טווח הארוך". באתר שלה טוענת טסלה כי ייצור הסייברטראק יחל כבר בסוף 2021. עוד נמסר שבמהלך עשר השנים הבאות תקבל טסלה יותר מ-60 מיליון דולר בהקלות מס מהממשל הפדרלי ומחוז בתי ספר מקומי.
נכון להצהרות באירוע ההשקה בנובמבר 2019 של הרכב העתידני, מחירו הצפוי הוא 40 אלף דלר ונכון לשנה שעברה נרשמו לדברי מאסק נרשמו מראש 200,000 הזמנות. בין הן היתרונות של רכב הסייבר - חלונות חסיני כדורים בחלק מהדגמים. מושל טקסס גרג אבוט בירך את טסלה : ואמר כי החברה היא "אחת החברות המרגשות והחדשניות ביותר בעולם, ואנחנו גאים לקבל את צוותה במדינת טקסס."
הדרך לטקסס עוברת דרך מאבק בשלטון הפקידים בקליפורניה.
כזכור אילון מאסק רמז מספר פעמים, שאם הרשויות בקליפורניה ימשיכו להערים עליו קשיי מיסוי הוא ישקול לעזוב. עם משבר הקורונה נראה שהקש שבר את גב הגמל. כאשר, קשיי פתיחה נקודתיים עקב הסגר, עברו לאיום מפורש להעביר מערכיי ייצור מקליפורניה לטקסס או הדנבר. היזם הגיש לפני חודשיים, תביעה נגד מחוז אלמדה במדינה תחת המושל ניוסם, בדרישה לפתוח את מפעל החברה בעיר פרימונט, למרות הוראות הסגר בה. מאסק צייץ בחודש מאי בטוויטר, באופן חריף ומאשים: "טסלה מגישה לאלתר תביעה נגד מחוז אלמדה. 'מפקח הבריאות הזמני' הפקיד הנבער, הבלתי נבחר, של אלמדה, פועל בניגוד לדעת המושל, הנשיא, זכויותינו החוקתיות והשכל הישר! בכנות, זה הקש ששבר את גב הגמל. טסלה תעביר את משרדיה ואת תכניותיה העתידיות לטקסס/נבאדה מיידית. אם נחליט להמשיך ייצור כלשהו במפעל בפרימונט, זה תלוי ביחס העתידי שטסלה תקבל. טסלה היא יצרנית המכוניות האחרונה שעוד מייצרת בקליפורניה". ובכן, מדיבורים, איומים, למעשים - הפור נפל והכוון הוא מדינת הכוכב הבודד הענקית טקסס.
פתיחת מפעל ענק המציע עבודה ליותר מ-5,000 עובדים, בעידוד הממשל המקומי הטקסטני ואף יותר זה הפדרלי
נשיא ארה"ב טרמאפ, התייחס באופן ספציפי לנושא בראיון טלוויזיה. טראמפ סיפר בין השאר שהוא דחף לא פעם את מאסק לפתוח מפעל כמה שיותר גדול מבחינת היקף העסקה, והממשל עשה רבות כדי שמהלך זה יתקדם כחלק מהאג'נדה של הנשיא להחזיר עבודות לידיים עובדות אמריקאיות במולדת אמריקה בחזרה מארצות זרות ובראשן סין.
הזרמת המילארדים ישירות של הממשל לשוק ובעיקר הזרמות הפד במכירות אג"ח יצרו את האקלים המתאים לצמיחה בשוק ההון. כמו גם כאמור הקלות מס של 60 מיליון דולר מהממשל הפדרלי על בניית המפעל, איפשרו לטסלה לגייס סכומי נכבדים ביותר בשוק ההון, דרך המניה שעשתה זינוק אדיר בשנת 2020, לכדי מחיר הנוכחי שנע בין 1,400 ל-1,500 דולר למניה נכון להיום.