לאחר שהודיע כי יאסור את פעילותה במידה ותישאר בידיים סיניות (בשל חששות ביטחון לאומי) מחליטה חברת האם של טיקטוק ByteDance לתבוע את נשיא ארה"ב.
כזכור, טראמפ חתם על צו מנהלי מוקדם יותר באוגוסט שנתן לחברה כ-90 יום למכור את נכסי TikTok האמריקניים שלה.
דובר TikTok, ג'וש גרטנר, אמר כי לחברה פשוט אין ברירה אלא להילחם בצו בבית המשפט, וזאת במקביל לניהול המשא ומתן בין מייקרוסופט ובין הרשת החברתית על רכישה אפשרית.
גרטנר אמר כי "למרות שאיננו מסכימים עם חששות הממשל בנוגע להפרות הביטחון של המשתמשים, כמעט שנה שאנו מנסים לעסוק בתום לב כדי לספק פיתרון קונסטרוקטיבי".
"מה שנתקלנו בו במקום היה מחסור בהליך הולם והוגן מכיוון שהממשל לא שם לב לעובדות וניסה להכניס את עצמו למשא ומתן בין עסקים פרטיים", המשיך מי שמתכוון לתבוע את הממשל אך יפסיד ככל הנראה שכן הממשל הפדרלי יטען בבית המשפט כי מדובר בהליך שנועד להגן על הביטחון הלאומי.
"כדי להבטיח ששלטון החוק לא יושלך הצידה, ושהחברה והמשתמשים שלנו יזכו ליחס הוגן, אין לנו ברירה אלא לערער על הצו המנהל באמצעות מערכת המשפט".
שמועה על התביעה המתקרבת החלה כבר לפני מספר במשך שבועות והיא דווחה לראשונה ביום שישי על ידי רויטרס.
בצו הביצועי שלו הנוגע לטיקטוק כתב טראמפ כי היו לו "ראיות אמינות" המובילות אותו להאמין ש-ByteDance "עשויה לנקוט בפעולה המאיימת לפגוע בביטחון הלאומי של ארצות הברית".
טיק-טוק מתכננת לטעון כי הסתמכות הצו המנהלי של הנשיא על 'חוק מעצמות החירום הכלכלי' אינה הליך הוגן ובנוסף לכך היא תערער על סיווגה כאיום ביטחוני לאומי על ידי הבית הלבן.
לא היה ברור מיד באיזה בית משפט טיקטוק מתכננת להגיש את התביעה. אף על פי שהחברה אמרה בעבר כי היא בוחנת את האפשרויות המשפטיות שלה, ועובדיה גם מכינים תביעה משלהם.
בעוד ש-TikTok ידועה בעיקר בקטעי הוידאו הויראליים בקרב בני נוער של אנשים רוקדים, פקידים בממשל הביעו חששות כי מידע על משתמשים יכול להיות מועבר לממשלה הקומוניסטית של סין.
האתגר המשפטי של TikTok לא יגן על חברת האם שלה מהצורך להפסיק את פעילות האפליקציה בארצות הברית, עם זאת, המהלך מראה כי ByteDance מבקשת לפרוס את כל התחמושת המשפטית העומדת לרשותה כאשר היא מנסה למנוע מהמשא ומתן על עסקת טיקטוק להפוך למכירת חיסול.
ממשל טראמפ הגביר את מאמציו לטהר את מה שהוא רואה כאפליקציות סיניות "לא מהימנות".
מעבר לטיקטוק, טראמפ גם הוציא צו שיאסור על עסקאות עם ווי-צ'אט. טראמפ אמר כי יתמוך במאמץ של מייקרוסופט לרכוש את הפעילות האמריקאית של TikTok אם ממשלת ארה"ב תקבל "חלק ניכר" מההכנסות, אך גם אמר שיש לו קונים פוטנציאליים אחרים על הכוונת כגון אורקל.
חברת מייקרוסופט כאמור הביעה רצון עז ברכישת הרשת החברתית הפופולרית מאד בקרב צעירים ברחבי ארה"ב והעולם.