גורמים רשמיים קנסו את יצרנית תוספי התזונה הרבלייף בסך 123 מיליון דולר בגין ניהול תוכנית שוחד שארכה עשור במטרה לשפר את עסקיה בסין.
בשנים האחרונות נלחמת החברה בטענות כי היא מנהלת תוכנית פירמידה.
הרבלייף הודתה בפני התובעים הפדרליים במנהטן כי היא העניקה "תשלומים" לפקידים סיניים בין השנים 2007-2016 כדי לקבל רישיונות המאפשרים לנציגי מכירות עצמאיים להטות את מוצריה שם, כך עולה מרישומי בית המשפט.
משרדי החברה בלוס אנג'לס העניקו גם הם שוחד - שכלל ארוחות ומתנות - כדי להשפיע על בדיקות הממשל הסיני וכדי לשכנע כלי תקשורת ממשלתי להסיר מאמרים שליליים על החברה, אמרו גורמים רשמיים.
בכירים בהרבלייף כיסו את השוחד על ידי רישומם כ"הוצאות נסיעה ובידור" ושמירת רשומות הסמכה כוזבות בספרי החברה, אמרו הרשויות.
הרבלייף הסכימה לשלם קנס בסך 55.7 מיליון דולר על פי הסכם עם פרקליטות ארה"ב במנהטן, המאפשר לחברה להימנע מהעמדה לדין פלילי. החברה הסכימה לשלם גם יותר מ-67 מיליון דולר במסגרת הסדר נפרד עם הרשות לניירות ערך המחייבת את הרבלייף לעדכן את הרגולטורים.
"בקרת החשבונאות הפנימית של הרבלייף אפשרה לקיים סביבת שחיתות בחברות הסיניות שבבעלותה במשך יותר מעשור", מסר בכיר ברשות לניירות ערך.
קרל איקאהן, בעל המניות הגדול ביותר בחברה, מכר ב-12 באוגוסט מניות בהרבלייף בשווי של 717 מיליון דולר, כשבועיים בלבד לפני פרסום הקנסות.
בהצהרה שנערכה באותו יום, איקאהן - שעדיין שומר על כ-15.5 אחוזים ממניות הרבלייף - אמר שהוא והחברה המפורסמת שלו "ממשיכים להאמין מאוד בעתיד הגדול של החברה".
בשנת 2016 הסכימה הרבלייף לשלם 200 מיליון דולר כדי ליישב תביעה של ועדת הסחר הפדרלית שגילתה שהחברה הוליכה שולל את המפיצים במחשבה שהם יכולים להתפרנס ממכירת השייק התזונתי והמוצרים האחרים שלה.
אך הרבלייף לא תוייגה כתוכנית פירמידה למרות טענות המבקרים - כמו טייקון קרנות הגידור היהודי ביל אקמן שטען שהיא אחת מהן.
ההימור של אקמן במיליארד דולר נגד הרבלייף הכניס אותו לריב גבוה עם איקאהן שהשתעשך בהרבלייף.