התפרצות הקורונה ברחבי ארצות הברית נמשכת, ומנתוני אוניברסיטת ג'ונס הופקינס עולה כי 2,146 חולים מתו אתמול (שלישי), הכמות הגדולה ביותר שנרשמה ביממה אחת מאז תחילת חודש מאי.
אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
בשבועות האחרונים הזהירו רשויות הבריאות שמספר הקורבנות צפוי לזנק באופן משמעותי, וזאת על רקע העלייה בתחלואת הנגיף ובמספר המאושפזים. כעת רשויות הבריאות מקוות שניתן יהיה לשטח את העקומה ולא להגיע לשיא חדש של מקרי מוות, שנקבע ב-15 באפריל עם 2,603 מתים.
אך הנתונים מראים שארצות הברית דווקא כן נמצאת בדרך לחצות את הרף העגום: מספר הנשאים החדשים שמאובחנים בכל יום לא ירד מתחת ל-100 אלף בשלושת השבועות האחרונים. אם לא די בכך, יותר מ-88 אלף חולי קורונה מאושפזים כיום בבתי החולים מחוף לחוף, היום ה-15 ברציפות שבו נתון זה קובע שיא חדש.
עד להגעת החיסון לקורונה, שאכן נמצא בשלבים מתקדמים והרשויות עשויות להתחיל בהפצתו בתוך שבועות, מצפה לארה"ב תקופה קשה ביותר. יתכן שנוכל לדעת עד כמה התקופה תהיה קשה לפי האופן שבו מרבית התושבים יתנהלו במהלך הימים הקרובים, ובייחוד לקראת חג ההודיה שחל ביום חמישי.
אילוסטרציה (צילום: AP)
כזכור, רשויות הבריאות ברחבי ארצות הברית ביקשו מהתושבים לצמצם את התוכניות שלהם לקראת החג, ולהימנע ממפגשים המוניים כמו בשנים קודמות.
מצד אחד, נראה שהעם האמריקאי מוכן להירתם למשימה: סקר שפורסם אתמול חושף כי 61% שינו את התוכניות שלהם לחג ומתכננים לערוך ארוחה ביחד עם בני הבית בלבד, ואחד מכל עשרה העיד שביטל לחלוטין את תוכניותיו לחג.
אך מאידך, נתוני המנהל הבטיחות בתעבורה (TSA) מראים שביום ראשון טסו בנמלי התעופה בארה"ב 1,047,934 נוסעים, הכמות הגדולה ביותר שנרשמה מאז ה-16 במרץ.
אדמירל ברט ג'ירווה, סגן שר הבריאות של ארצות הברית והאחראי על בדיקות קורונה בכוח המשימה בבית הלבן, המליץ שכל מי שבכל זאת מתכנן להיפגש עם בני משפחה או חברים במהלך החג יעבור בדיקה: "זה כמובן לא רעיון רע כי אם הבדיקה חיובית, אין ספק שעליכם להישאר בבית", הוא הסביר והוסיף, "אבל אם תקבלו בדיקה שלילית, זה לא נותן לך אור ירוק לטייל ולהיפגש עם כל מי שבא לך".