פייזר מתכננת לספק לארצות הברית 200 מיליון מנות חיסון נוספות כבר בחודש מאי, כחודשיים לפני מועד המשלוח המתוכנן, כך הודיע מוקדם יותר היום (שלישי) ענקית התרופות האמריקאית.
אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
ראשי פייזר מסרו את העדכון לקראת פרסום הדו"חות הכספיים של החברה, ובהודעתה הוסבר כי פייזר צפויה למסור 2 מיליארד מנות חיסון עד סוף השנה הנוכחית.
מעבר לכך, החברה מסרה את תמונת המצב העדכנית ביותר בנוגע למבצע החיסונים בארה"ב. נכון ליום ראשון האחרון, החברה סיפקה 29 מיליון מנות לרשויות הבריאות במדינות וטריטוריות האמריקאיות. לשם השוואה, נתוני המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) מצביעים על כך ש-17 מיליון חיסונים של פייזר ניתנו לתושבים (זריקה ראשונה ושנייה יחדיו) - כך שניתן לראות שבכל זאת קיים פער משמעותי בין מספר החיסונים שמגיעים למדינות, לבין כמות הזריקות שניתנו.
בדומה למודרנה, גם פייזר מתקשה לייצר מספיק מנות חיסון כדי לעמוד בביקוש הגבוה, ובעקבות כך החברה חתמה על הסכם עם ענקית התרופות הצרפתית, סאנופי, שתייצר 100 מיליון מנות חיסון במפעליה. כתוצאה מכך, בפייזר צופים להכנסה בגובה 15 מיליארד דולר ממכירת החיסונים למדינות השונות.
ראשי החברה אף הסבירו שהם נערכים לבצע שינויים בחיסונים במידה שיתגלה כי הזריקה אינה יעילה כנגד אחת מן המוטציות החדשות שאובחנו לאחרונה בארצות הברית.
אילוסטרציה (צילום: AP)
כזכור, לפני שבוע הודיע הנשיא ביידן הממשל סיכם על רכישתן של 200 מיליון מנות חיסון נוספות - 100 מיליון של פייזר ו-100 מיליון של מודרנה. הודעת פייזר מהבוקר אינה מתייחסת להזמנה זו, אלא להזמנה של הממשל הקודם.
במקביל לכך הוחלט לעלות את כמות החיסונים שנשלחים לכל מדינה, ובכל אחד משלושת השבועות הקרובים הממשל הפדרלי יעביר כ-10 מיליון מנות, וזאת בהשוואה ל-8.6 מיליון בשבוע שעבר. "בטווח הקצר אנחנו דואגים שהמדינות יקבלו יותר חיסונים, תוספת של יותר מ-15%", הסביר הנשיא, "ובטווח הארוך נסייע למדינות ונספק להן מסגרת זמנים ברורה לקבלת החיסונים".