הביטקוין נסוג משיאי יום שני, כשעל פי הדיווחים, אחת הכלכלות הגדולות בעולם שוקלת לאסור לחלוטין על מטבעות קריפטוגרפיים.
המטבע הדיגיטלי הגדול והוותיק ביותר בעולם נסחר במחיר של 55,899.99 דולר נכון לשעה 11:05, ביום שלישי, ה-16 במרץ, ירידה של 5.7 אחוזים מהיום הקודם ו-8 אחוז מתחת לשיא כל הזמנים של 61,556.59 דולר אליו הגיע ביום שבת, כך עולה מנתוני CoinDesk.
הירידה נובעת מהחלטת הודו להציע חוק הקובע שלא יהיה חוקי להחזיק, לסחור או להנפיק במטבעות קריפטוגרפיים, אשר ינתקו את הגישה לשוק מסיבי עבור תעשיית הקריפטו המתפתחת.
אם יחקק, הצעד יהפוך את הודו לאחת המדיניות המחמירות בעולם ביחסה למטבעות קריפטוגרפיים, שכן גורמים רשמיים שם מבקשים לבנות מסגרת למטבע דיגיטלי רשמי משל עצמם, כך על פי דיווח של רויטרס.
"נראה כי התוכניות של ממשלת הודו להפליל מטבעות קריפטוגרפיים מאלצות לפחות חלק מהמשקיעים לצאת מהשוק הזה, לפחות בינתיים", אמר יוליוס דה קמפנר, אנליסט טכני בכיר ב-StockCharts.com.
"זו עדיין תוכנית ... והתוכניות יכולות להשתנות", הוסיף. "נצטרך לראות מה ייצא בסוף".
אך איומי הפגיעה לא מנעו מהמטבעות הקריפטוגרפיים לצבור פופולריות בהודו, שם שמונה מיליון משקיעים מחזיקים בכ-1.4 מיליארד דולר מהנכסים הדיגיטליים, מסרה סוכנות הידיעות.
אך החשש מפני איסור בכל זאת הרגיע בסוף השבוע את השיא ששבר הביטקוין לאחר שהנשיא ביידן חתם על חבילת הגירוי של נגיף הקורונה בסך 1.9 טריליון דולר, שתספק סבב שלישי של תשלומים ישירים למיליוני אמריקאים.
"אני מאמין שהציפיות לחבילות גירוי חדשות הן אחד הגורמים הגדולים ביותר בזינוק של [ביטקוין] בסוף השבוע", אמר אנתוני דניר, מנכ"ל פלטפורמת המסחר וובול.
הוצאות החבילות המסיביות של COVID-19 עוררו בוול סטריט דאגות מאינפלציה, שמספר הולך וגדל של משקיעים מוסדיים חושבים שהביטקוין יציע הגנה מסוימת ממנה. אימוץ המיינסטרים הזה עזר למחיר הביטקוין להתפוצץ בכ-96 אחוזים עד כה השנה, למרות הירידה של יום שני, על פי נתוני CoinDesk.
המטבע של טריליון הדולר קיבל גם הוא דחיפה מצד חברות כמו טסלה וסקוור שהוסיפו ביטקוין למאזני התאגיד שלהן, כמו גם ממוסדות פיננסיים שמתכננים להציע תמיכה רבה יותר במטבעות קריפטוגרפיים, כמו מאסטרקארד ו-BNY מלון.