לשלוט לנצח באמצעות הזרמת כספים ממשלתיים לאוכלוסיות בני מיעוטים. זו פחות או יותר המטרה של התכנית הכלכלית החדשה של ממשל ביידן שככל הנראה תצליח לגרום לחוב הלאומי של ארה"ב לעבור את רף 30 טריליון הדולרים, בצעד שלפי כלכלנים רבים אמור להאיץ את היחלשות הכלכלה האמריקנית. הסיבה? לא רק הקצאה ממשלתית שעלולה לעודד מגמות אינפלציוניות, אלא העובדה שכספים אלה מושקעים בעיקר בחיזוק "מדינת הרווחה".
עסקת ההוצאות הממשלתית המסיבית על סך 3 טריליון דולרים משווקת דרך ערוצי הטלוויזיה כ"תכנית לשיפור תשתיות", כשבפועל זו בעיקר תכנית רווחה המעדיפה בני מיעוטים, תוך שימת דגש על 'אנרגיה ירוקה'.
עיקר ההוצאות יופנו לתוכניות רווחה חברתית שבפועל מרמזות כי לממשלה תהיה מעורבות רבה יותר בהקצאת המשאבים הכלכליים ברחבי ארה"ב, זאת במטרה לשמר את שלטון המפלגה הדמוקרטית כגורם המזוהה עם הממשל והמחלק צ'ופרים.
ה"ניו יורק טיימס" הציג את תוכנית ההוצאות ביום שלישי, תוך דיווח כי למרות התעניינותו של הנשיא בתשתיות, היא תתמקד גם בצמצום פליטת הפחמן, התייחסות לאי שוויון כלכלי וקידום הון בקרב מיעוטים - בפועל זהו רוב התכנית.
רק טריליון דולר מההצעה יושקעו בתשתיות כמו כבישים, גשרים, קווי רכבת, נמלים, שיפורי רשת חשמל ותחנות טעינה למכוניות חשמליות.
סדרי עדיפויות אחרים כוללים השקעות באנרגיית רוח ואנרגיה סולארית, 5G, פס רחב באזורים כפריים והכשרת עובדים.
ההצעה כוללת גם פיתוח של מיליון יחידות דיור "משתלמות וחסכוניות באנרגיה".
במקביל, בלומברג מדווח שביידן מתכנן 400 מיליארד דולר ב"הוצאה ירוקה".
הוצאות אחרות כוללות הפחתות שכר לימוד בקרב מיעוטים, יוזמות בתחום הבריאות וכסף לטיפול בילדים.
בוושינגטון פוסט מדווחים כי ההצעה כוללת תוכניות למכללה קהילתית בחינם ולגן ילדים אוניברסלי.
ביידן עתיד להעלות מיסים כדי לשלם עבור חלק מההוצאות.