שני סוהרים שהיו במשמרת בלילה שבו המיליארדר ג'פרי אפשטיין התאבד בבית הכלא במנהטן, חתמו על הסדר טיעון במסגרתו הם לא יידרשו לרצות עונש מאסר בפועל, וזאת למרות שהודו במילוי דו"ח שקרי וקשירת קשר לביצוע פשע.
ג'פרי אפשטיין על רקע בית המעצר בו שם קץ לחייו (צילום: AP / Getty Images)
במקום להשגיח על אפשטיין, שנעצר בחשד לשורה של עבירות מין בקטינות, שני הסוהרים - טובה נואל ומייקל תומאס - גלשו באינטרנט ואפילו ישנו במהלך הלילה שבין ה-9 ל-10 באוגוסט 2019. בשעות הבוקר המוקדמות, אפשטיין נמצא בתא ללא רוח חיים, ומותו נקבע בבית החולים כעבור זמן קצר.
כמה חודשים לאחר מכן, נואל ותומאס נעצרו ע"י רשויות החוק הפדרליות, ובכתב האישום שהוגש נגדם נטען כי השניים היו אמורים לבצע סיור רגלי ליד התא של אפשטיין בכל חצי שעה, אך לא עשו זאת ובמקום הם ישנו במשך שעתיים ובשאר הזמן גלשו באינטרנט. בדו"ח המשמרת שהם מילאו הם דווקא כן כתבו שביצעו את הבדיקות הנדרשות.
למרות שהודו בכך שהם מילאו את הדו"ח השקרי (ואף קשרו קשר אחד עם השנייה כדי לשקר על כך), התביעה הפדרלית חשפה מוקדם יותר היום (שישי) כי נחתם הסדר טיעון בין הצדדים.
במסגרת ההסכם, השניים יידרשו לבצע 100 שעות שירות בקהילה, וחשוב מכך - לשתף פעולה באופן מלא עם חקירת משרד המשפטים האמריקאי. שופט פדרלי יצטרך לחתום על עסקת הטיעון כדי שתהפוך לרשמית, צעד שאמור לקרות במהלך השבוע הקרוב.
מימין לשמאל: טובה נואל, ג'פרי אפשטיין, מייקל תומאס (צילום: AP / Getty Images)
כזכור, התאבדותו של אפשטיין בבית הכלא הפדרלי בניו יורק גרר ביקורת קשה על התנהלותה של לשכת בתי הכלא הפדרלית (גוף השייך למשרד המשפטים).
איש העסקים נעצר ביולי 2019, וביהמ"ש דחה את האפשרות שהוא ישוחרר בערבות גם לאחר שהציע לשלם קרוב לשמונים מיליון דולר. בזמנו השופט ריצ'רד ברמן הסביר את ההחלטה וכתב בפסיקתו: "ספק אם חבילת שחרור בערבות כלשהי תגבר על הסכנה הטמונה לקהילה בשחרורו".
פרשת אפשטיין גם גררה תיאוריות קונספירציה רבות, כולל ע"י מי שהיה אז נשיא ארצות הברית - דונלד טראמפ - שרמז על מעורבות של משפחת קלינטון במעשה. למרות שלל הקונספירציות, כשבוע לאחר מותו של אפשטיין פורסם דו"ח מקיף של חוקר מקרי המוות שקבע כי המיליארדר התאבד בתלייה. לעומת זאת, אי-סדרים בהתנהלות בית הכלא אכן נמצאו, ובייחוד בקרב הסוהרים נואל ותומאס.