נראה כי ממשל ביידן הבין שהעלאות המס השאפתניות שלו עלולות להפוך לכדור שלג של הגיהינום, בהתחשב ברוב הדק שהדמוקרטים מחזיקים בשני חדרי הקונגרס - כולל סנאטורים מתונים רציניים (מנצ'ין וסינמה) הרי שבית הקונגרס ייתכן ולא יאפשר את העלאות המס - לכן הכריז הממשל על תכנית חדשה שגרמה לבורסה בניו יורק לעלות היום.
כעת, על פי הוושינגטון פוסט, ביידן התווה תוכנית לטריליון דולר בהוצאות חדשות שימומנו באמצעות שינויי מס שלא יתמקדו בהעלאת שיעורי המס של התאגידים - בכך מדובר בויתור גדול לרפובליקנים שהתנגדו להצעה קודמת להעלות את שיעור מס החברות מ-21% ל-28%.
במקום זאת, ביידן המליץ ביום רביעי על מס חברות מינימלי חדש של 15 אחוזים, המבקש לכוון אל עשרות תאגידים רווחיים בארה"ב שלא ישלמו דבר לממשלה הפדרלית מדי שנה, על פי מי שמכיר את השיחות נראה כי הבית הלבן הציע להגביר את האכיפה על תאגידים ואמידים במקום.
ההצעה סימנה ניסיון של הבית הלבן למנוע את "הקו האדום" שהרפובליקנים קבעו קודם לכן במשא ומתן בנושא רפורמה בתשתיות, אף שהמקור טען כי ביידן לא סטה באמונתו הכללית בהעלאת שיעורים הן על התאגידים והן על פרנסי הון עשירים.
הנשיא הציג את תכניתו, עדכון של תוכנית אמריקאית בסך של 2.2 טריליון דולר, במהלך פגישה ביום רביעי עם ה-GOP בנושא תשתיות.
הידיעה על הרפורמה שלחה מיד את השווקים גבוה יותר:
ובכל זאת, גם עם ויתורי המס החדש, תוכנית טריליון הדולר של הבית הלבן היא בערך פי ארבעה מכפי שהרפובליקנים היו מוכנים להוציא במקור.
במיוחד מכיוון שעסקת "התשתית" של ביידן מכילה שיפורים מינימליים בתשתיות בפועל.
במקביל, הכלכלה האמריקנית כולה נאבקת באינפלציה משמעותית במדדי המחירים לצרכן, ונראה כי ייתכן וארה"ב בדרך לסטגנציה בצמיחה הכלכלית בהשוואה לשנים תחת הנשיא טראמפ.