קליפורניה מתקרבת צעד נוסף לאי הפללה של סמים פסיכדליים – והיא בדרך לאשר לשימוש עצמי ו"לשיתוף חברתי" סמים כמו פטריות, אקסטזי ו-LSD.
הצעת החוק תאפשר לאנשים בני 21 ומעלה, כאמור, להחזיק לשימוש עצמי ושיתוף חברתי בפסילוציבין, החומר בפטריות שגורם להזיות, כמו גם פסילוצין, DMT, איבודאין (שמקורו בצמח איבוגה), מסקלין (למעט פיוטה), LSD ו-MDMA.
"חייהם של אנשים השתנו במלוא מובן המילה בגלל השימוש בחומרים האלה", אמר הסנאטור סקוט ווינר מסן פרנסיסקו, הדוחף את הצעת החוק. "זה יהיה ממש כמו בירה, פשוט תוכיח שאתה בן 21 ויתנו לך את החומר".
ווינר הסיר את הקטמין מהרשימה לאי הפללה, מאחר שהמתנגדים טוענים כי הוא יכול לשמש כסם אונס. יו"ר הוועדה לביטחון הציבור רג'י ג'ונס-סוייר, שתומך בהצעת החוק, אמר כי לאפשר שימוש בקטמין "רק יבלבל את מה שנרצה להשיג".
סמים פסיכדליים התגלו כ"גישה מבטיחה ביותר למגוון מחלות נפש", העיד ד"ר רוברט גנט, הלומד פסיכותרפיה בעזרת קטמין לדיכאון וחרדה באוניברסיטת קליפורניה, אשר תקים מרכז חקר כדי ללמוד על השימוש בהם. "אין לכלוא אנשים שמחפשים דרך להתרפות עם תרופות כאלה".
הצעת החוק אוסרת על השימוש בקרב צעירים מתחת לגיל 21 ועל החזקת חומרים כאלה בשטח בית הספר. עם זאת, הצעת החוק תאפשר לגדל או להעביר נבגי פטריות (גוף הרבייה) או חומר אחר המכיל פסילוציבין או פסילוצין. עם זאת, גם אם החוק יעבור בקליפורניה, הסמים הללו עדיין יהיו לא חוקיים על פי החוק הפדרלי.
בוועדה שדנה בנושא הוצגו היתרונות ליוצאי צבא ואנשים אחרים, אשר יכולים להפיק תועלת משימוש בסמים פסיכדליים לטיפול בטראומה. הצעד עבר כבר את הצבעת הסאנט, 21 תומכים אל מול 16 מתנגדים, ועכשיו הצעת החוק מונחת על שולחן וועדת הבריאות – כאשר השלב הבא הוא האסיפה המלאה.
ג'סי גולד, המייסד והנשיא של פרויקט 'לבבות הרואים', ששירת ביחידת הריינג'רס של צבא ארצות הברית, העיד כי "לאחר שניסיתי את כל מה שהציעה לי הרפואה הצבאית, בקושי החזקתי מעמד. פניתי לפסיכדליים כמאמץ אחרון לשרוד, ולמרבה המזל זה עבד בצורה מדהימה".
מנהל האגודה לנרקוטיקה בקליפורניה, ג'ון לובל, אמר כי הארגון מבקש שלא לכלוא אנשים בגין שימוש בסמים. עם זאת, הוא אמר לוועדה כי הסעיף בהצעת החוק המאפשר שיתוף בין חברים, עלולה להביא לעלייה במקרים של מנות יתר ומוות מסמים, וטען כי אין לכלול בפקודה את ה-LSD משום ש"הוא גורם לפלאשבקים", וזה יכול לגרום ל"טריפ שאנשים עשויים להישאר בו לכל שארית חייהם".
חברת האסיפה הרפובליקנית, קלי סיארטו, אמרה כי היא מעדיפה כל דבר שעוזר ליוצאי צבא, אך "זה צריך להיעשות במסגרת קלינית, וזה צריך להיעשות תחת עינו הפקוחה של רופא", כדי לוודא שאין השפעות רעות.
ווינר ציטט מול הוועדה מחקרים מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס ואוני' קליפורניה, אשר מצאו שטיפולים פסיכדליים יכולים לעזור במקומות בהם טיפולים אחרים כשלו. לדבריו, מחקרים אחרים הראו כי השימוש ב-MDMA יכול לסייע בהפחתת חומר הפרעת הדחק הפוסט טראומטית – PTSD.
הצעת החוק שלו תחייב את מחלקת הבריאות הציבורית בקליפורניה להקים קבוצת עבודה שתחקור את הרגולציה והשימוש בתרופות אלו, ותעביר המלצות למחוקקים.
אבל, כאמור, הצעת החוק של ווינר היא מעבר לרק התרת השימוש בסמים פסיכדליים לטיפול בלבד. ווינר טוען שאי הפללה היא צעד נוסף נגד ענישה בעבירות סמים לא אלימות, כחלק ממה שהוא מכנה מדיניות כושלת בת 50 שנה במאבק בסמים, "שהפכו אותנו לפחות בטוחים בגלל שאנשים משתמשים בהם בסתר".
"הגיע הזמן שנכיר ביתרונות של חומרים אלה, גם מחוץ למחקר הקליני", אמר ווינר והוסיף כי ההתנגדות ללגליזציה של סמים והרעיון שזה יגרום לאנשים להיות מטורפים או "לעשות כל מני דברים נוראיים, זה פשוט לא נכון".