מוניות אוויר eVTOL בעלות המראה ונחיתה אנכית חשמלית מתגלות כאמצעי תחבורה מהפכני ברחבי אזורי המטרו. אף על פי שלא קיים כרגע שירות ניידות אווירי-עירוני באף מדינה, שפע חברות סטארט-אפ הציגו את עיצובי מוניות האוויר העתידיות שלהם ואת טיסות המבחן שלהם. אך חברה אחת עומדת הרבה לפני היתר וקרובה מתמיד למסחור ההמצאה המהפכנית המובילה את העולם לעידן חדש.
יצרנית המטוסים הגרמנית Volocopter GmbH הודיעה שלשום כי קיבלה את אישור ארגון הייצור (POA) של הסוכנות לבטיחות תעופה באיחוד האירופי (EASA).
יש לציין כי Volocopter הייתה חברת ה-eVTOL הראשונה שקיבלה אישורי עיצוב ארגוני (DOA) כבר בשנת 2019.
Volocopter הודיעה כי רכשה את היצרנית הגרמנית של מטוסי המפרש DG Flugzeugbau במטרה לייצור את ה-eVTOL החדש.
המשמעות היא שההשקה המסחרית יכולה להתרחש רק בעוד מספר שנים.
"השותפות שלנו במשך עשור עם DG Flugzeugbau הייתה חוויית למידה יוצאת דופן. העובדה שמובילת התעשייה האגדית הזו נמצאת בצדנו כדי להתחיל ב-UAM [ניידות אווירית עירונית] ובמחיר סביר עבור אנשים ומטענים שימשה ככוח משנה משחק. אבן דרך מרגשת כשאנו מאחדים את מנהיגותה של GD Flugzeugbau בייצור תעופה עם מטרות ה-UAM החלוצית של וולוקופטר במאמצים העולמיים הקולקטיביים שלנו", אמר פלוריאן רויטר, מנכ"ל וולקופטר.
ככל שאוכלוסיות גדלות ואזורי המטרו הולכים וגדלים, שירותי ניידות אווירית עירונית המשתמשים ב-eVTOL יכולים להפוך לפיתרון להפחתת עומסים בכבישים מהירים.
ניידות אווירית עירונית מהירה ונקייה יותר מכלי רכב קרקעיים מסורתיים.
האישורים שקיבלה Volocopter מה-EASA יאפשרו לה למכור את מוצריה בכל השווקים הגלובליים וממצבים אותה כראשונה בתור להשקת שירותים עתידיים באירופה, באסיה ובצפון אמריקה.
המונית המעופפת יכולה לשייט במהירות של 175 קמ"ש, עם טווח נסיעה של כ-100 קילומטרים, תוך שהיא מסוגלת לשאת מטען של עד כ-400 קילוגרם.
טיסת הנוסעים הראשונה של וולקופטר עשויה להתרחש במחצית השנייה של שנת 2023 בסינגפור. עד שנת 2024, יונייטד איירליינס מתכוננת להשיק שירות eVTOL משל עצמה.