אובר 'הגיעה להסדר' עם הרגולטור בקליפורניה שיפחית קנס של 59 מיליון דולר ל-150,000 דולר בלבד, על פי ההסכם המוצע שהוגש ביום חמישי.
בדצמבר 2020 קנסה ועדת השירות הציבורי בקליפורניה (CPUC) את חברת שיתוף הנסיעות בסכום של 59 מיליון דולר ואיימה להשעות את רישיונה אם לא תיענה לבקשה לקבל נתונים על תקיפות מיניות, על פי The Verge.
אך על פי תנאי העסקה החדשה, אובר תספק נתונים אנונימיים על אירועי תקיפה מינית ותיתן למאשימים אפשרות ליצור קשר עם ה-CPUC בעתיד. החברה תתרום גם 5 מיליון דולר למועצה לתגמול לקורבנות בקליפורניה, ו-4 מיליון דולר לקידום מאמצים ענפים לדיווח לאירועים מסוג זה.
קנס ה-CPUC התקבל בתגובה לדו"ח מחמיר בן 84 עמודים שפורסם בשנת 2019, שכלל נתונים מצטברים על אלפי תקיפות מיניות בארה"ב בין 2017 ל-2018 במהלך נסיעות שנעשו ברכבי Uber.
אובר כינתה את הדו"ח "צורם", אך סירבה לספק מידע ספציפי יותר על התקיפות כאשר ה-CPUC ביקש מידע ורצה לדעת על מי חיבר את החברה לדו"ח, במיוחד משום שאובר הודתה באותיות הקטנות כי היא לא "העריכה או נקטה עמדה כלשהי בשאלה אם אירעו האירועים המדווחים".
ענקית התחבורה סירבה לענות על שאלות ה-CPUC ולהעביר נתונים בטענה שאלה יסכנו ניצולי תקיפה מינית. על הקנס החברה ערערה בינואר, וכינתה אותו "יוצא דופן" וטענה כי ה-CPUC "מעניש את אובר על מאמציו בתום לב לעמוד לצד ניצולים".
אובר התמודדה עם מספר רב של תביעות שנבעו כתוצאה מתקיפה מינית לכאורה.
באפריל 2019 תבעה אישה בוושינגטון הבירה את החברה בגין רשלנות ואי הגנת הצרכן לאחר שלדבריה נהג תקף אותה מינית.
בשנת 2017, אישה בהודו שלדבריה נאנסה בשנת 2014 על ידי נהג תבעה גם היא את החברה - לאחר שמנהל אובר גילה באופן בלתי חוקי חלק מתיקי הרפואה שלה לעובדי אובר אחרים, כולל המנכ"ל לשעבר טרוויס קלניק.
בשנת 2019, 19 נשים תבעו את המתחרה Lyft בגין כישלון במניעת תקיפות מיניות שביצעו נהגים בפלטפורמה, ואז לא עשו דבר כדי לחקור את התלונות.