תחלואת נגיף הקורונה באוניברסיטת שיקגו זינקה מוקדם יותר השנה לאחר שסטודנטים רבים - מרביתם כאלה שלא היו מחוסנים - שבו מחופשת האביב המסורתית, ה"ספרינג ברייק". כך עולה ממחקר חדש שפורסם אתמול (חמישי) ע"י המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC).
אוניברסיטת שיקגו היוקרתית (צילום: Shutterstock)
אוניברסיטת שיקגו הפרטית נחשבת כאחת האוניברסיטאות היוקרתיות והטובות בעולם, ולומדים בה כ-15 אלף תלמידים - כשליש לתואר ראשון וכל השאר לתארים מתקדמים.
חרף העובדה שהנהלת האוניברסיטה חייבה את הסטודנטים המתגוררים בקמפוס (למשל, במעונות) לעבור בדיקות קורונה שבועיות, 158 סטודנטים לתואר ראשון אובחנו כחיוביים לנגיף בין ה-15 למרץ ל-3 במאי.
המקרה של אוניברסיטת שיקגו פורסם בדו"ח התחלואה והתמותה השבועי של ה-CDC, שבו נכתב שמתוך 140 הסטודנטים שנדבקו והתשתתפו במחקר, 89 סיפרו שנסעו לחופשה מחוץ לעיר במהלך 'ספרינג ברייק'. 57 מתוכם העידו על כך שהשתתפו באירוע המוני בחלל סגור ללא מסכות.
עוד צוין בדו"ח כי 89 הסטודנטים נסעו לחופשות בשבע מדינות זרות ו-23 מדינות בארה"ב, ביניהן קליפורניה, קולורדו, פלורידה וניו יורק. אחדים סיפרו שנסעו למדינות אלה כדי לבקר את בני משפחתם, אך הרוב העידו שהם נוסעים לחופשה.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
בתגובה להדבקה ההמונית בקרב הסטודנטים, הנהלת האוניברסיטה הורתה לכלל הסטודנטים המתגוררים בקמפוס להישאר בדירתם, והם אף אסרו על התקהלויות כלשהן. במקביל, הלימודים עברו למתכונת מקוונת במשך שבועיים.
בדו"ח ה-CDC צוין כי הזינוק בתחלואה בקרב הסטודנטים הלומדים לתואר ראשון התרחש כמעט ברובו לפני ה-19 באפריל - המועד שבו רשויות הבריאות בשיקגו החלו לחסן בני 16 ומעלה. מתוך 158 הנדבקים, רק שלושה היו מחוסנים באופן מלא.
"ממצאי הדו"ח מראים שקיים פוטנציאל להתפרצות של נגיף הקורונה בקמפוסים השונים, בייחוד לאחר הפסקה ממושכת שבה הסטודנטים נוסעים, בתחילתו של סמסטר חדש וכאשר משתתפים באירועים המוניים בחללים סגורים", אמרו ב-CDC.
צעירה מקבלת חיסון לקורונה, מוקדם יותר השנה (צילום: Getty Images)
למעשה, דו"ח ה-CDC מצטרף למחקר חדש שפורסם השבוע ע"י האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים (American Academy of Pediatrics, או AAP), שחושף שילדים היוו קרוב לרבע (22.4%) מסך מקרי הקורונה בארה"ב בשבוע האחרון.
חשוב לציין כי המחקר מתייחס לתחלואת הנגיף במהלך שבוע בודד, מיום שישי ה-20 באוגוסט ועד יום חמישי ה-26 בחודש. לפי המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC), במהלך שבוע זה אובחנו 910,826 מקרים מאומתים של קורונה, מתוכם יותר מ-203,962 היו ילדים ובני נוער.
מחברי המחקר הסבירו שתחלואת הקורונה בקרב ילדים ובני נוער דווקא רשמה ירידה משמעותית בתחילת הקיץ, אולם במהלך אוגוסט - החודש שבו מרבית בתי הספר חידשו את הלימודים - התחלואה שוב זינקה.
כך למשל, בין ה-16 ל-22 ביולי רק כ-38 אלף ילדים אובחנו כחיוביים לקורונה. כלומר, בתוך תקופה של כשישה שבועות, תחלואת הקורונה בקרב ילדים ובני נוער זינקה פי 5.
חוקרי האמריקאית לרפואת ילדים אספו את הנתונים ממחלקות בריאות הציבור ב-49 מדינות (בנברסקה הוחלט שלא לפרסם את הגיל של הנשאים החל מחודש יוני), כמו גם מרשויות הבריאות בעיר ניו יורק ובשתי טריטוריות אמריקאיות - פורטו ריקו וגואם.
המחקר אף מצא שנכון ל-26 באוגוסט, תחלואת הקורונה בקרב ילדים ובני נוער בארה"ב עמדה על 6,374 נשאים על כל 100 אלף איש בקבוצת הגיל. עם זאת, חשוב להסביר שמדובר בנתון הלאומי, וכאשר בוחנים את הנתונים לפי מדינות ניתן לראות מספר מגמות מעניינות.
לא פחות מ-32 מדינות מדווחות על תחלואה בקרב ילדים ובני נוער שעולה על הממוצע הלאומי, לרבות 20 מדינות שבהן התחלואה עומדת על יותר מ-8,000 נשאים על כל 100 אלף ילדים ובני נוער. המדינות שבהן נרשמת התחלואה הגבוהה ביותר בקרב קבוצת הגיל הן טנסי, דרום קרוליינה, רוד איילנד, צפון דקוטה, ארקנסו ומיסיסיפי.
יש לציין כי ההגדרה של "ילדים ובני נוער" משתנה בכל מדינה ומדינה. כך לדוגמה, בפלורידה המושג מתייחס לעד גיל 15. לעומת זאת, בטנסי המושג מתייחס לצעירים עד גיל 20.