במהלך החודשיים האחרונים אליסון, אישה ואם לפעוט ובן נוער בשיקגו, אומרת שהיא הוציאה כ-50 דולר נוספים מדי שבוע על מצרכים כדי להאכיל את משפחתה - וזה ברשת סופרמרקטים מוזלת, אלדי.
"פעם הייתי מוציאה 70 דולר לשבוע, אבל פתאום בקיץ הזה שמתי לב שאני לא יכולה לעזוב את החנות בלי להוציא לפחות 120 דולר", אמרה אליסון, העובדת בחינוך.
כמו מיליוני אמריקאים שהכנסתם לא עמדה בקצב האינפלציה - עלייה של 5.3 אחוזים באוגוסט בהשוואה לפני שנה - אליסון ומשפחתה חשים בצביטה של עליית המחייה ומוותרים על כמה דברים רק כדי לסיים את החודש.
המשפחה שלה מצמצמת עכשיו.
"אין עוד ללכת להום דיפו לקנות צמח נוסף או לאכול בחוץ", אמרה אליסון.
ממשל ביידן טוען כי זה זמני, אך נראה שהאינפלציה כאן להישאר (צילום: NY POST)
כתוצאה ממחסור באספקה והוצאות ממשלתיות אדירות, האינפלציה הפכה למס נוסף על אמריקאים מהמעמד הבינוני היוצאים מהגבלות COVID.
על פי משקי הבית המרוויחים את ההכנסה השנתית החציונית, שיעור האינפלציה הנוכחי אילץ אותם להוציא עוד 175 דולר לחודש על מזון, דלק ודיור, על פי מארק זנדי, הכלכלן הראשי ב-Moody's Analytics.
"זה שווה ערך לחשבון מכולת, חשמל או סלולר מלא", אמר זנדי.
למרות שפקידי ממשל כינו את האינפלציה "חולפת", היא מגיעה לשיא של 30 שנה, והיא נמשכת חודשים.
בעיות בלתי צפויות בשרשרת האספקה, כולל מספר שיא של יותר מ -70 ספינות משא הממתינות לעגון בנמל לוס אנג'לס, הקשו על הניבוי מתי יתייצבו המחירים. מחסור במשאיות החמיר את המצב שאינו מראה סימני התפוגגות. והכל מעץ ועד אלקטרוניקה הופך להיות נדיר ויקר יותר.
בתפוח הגדול רשתות המכולת גריסטדס וד'אגוסטינו העלו את המחירים בכ-15 % בכנפי עוף ובקר, 10 % על חלב ו-5 % על ביצים, בעוד פריטים שאינם קשורים למזון עלו בכ-10 %, לדברי הבעלים ג'ון קצימאטידיס.
מספר משקי הבית בארה"ב שמדווחים כי "קשה מאוד" לשלם על ההוצאות הרגילות שלהם עלה ב-8 אחוזים מתחילת אוגוסט, ל-26.5 מיליון, על פי סקר של משרד האוכלוסין מה-6 באוקטובר.