אחת הבעיות העיקריות בניסיון הכושל של ההתאוששות בשוק העבודה בארצות הברית, היא חוסר ההתאמה בין מספר שיא של משרות פנויות – לבין כמות מועטה של אנשים המוכנים לעבוד.
(צילום: Getty Images)
סקר שפורסם ביום שני על ידי חברת הייעוץ העולמית 'מקינזי ושות'', שבסיסה בארה"ב, שופך מעט אור על אחד המניעים העיקריים ששומרים את המובטלים מחוץ לשוק העבודה: בעיות בריאות.
על פי הסקר, כמעט מחצית מהמובטלים שנשאלו אמרו כי בעיות בריאות הן הגורם העיקרי להמשך האבטלה שלהם. 30 אחוזים אמרו שהם נאלצים לעזוב את עבודתם, או לא לחפש אחת חדשה, בגלל בעיות בריאות גופניות, כאשר 15% ציינו בעיות בריאות נפשיות.
שני המדדים הללו מסמנים עלייה לעומת מרץ, אז נערך הסקר הראשון.
הסיבה השלישית הנפצה ביותר שצוינה, הייתה הצורך לטפל בילדים או קרובי משפחה מבוגרים, כאשר 12% טענו שזהו הגורם להישארות שלהם בבית.
ממקינזי נמסר כי "כפי שמצאנו בסקר ההזדמנויות האמריקני הראשון, במרץ, הסגר החדש הזה מזכיר לנו את החסמים המהותיים והעקשניים המונעים מאמריקנים רבים לקבל עתיד שוויוני ומשגשג יותר – בעיקר היעדר גישה לטיפול רפואי, טיפול נפשי וטיפול בילדים, אשר מייצגים אתגרים כבדים על כל המגזרים".
(צילום: Getty Images)
באוקטובר, נרשמו כ-11 מיליון משרות פנויות, שיעור קרוב לכמות השיא שנרשמה בחודש יולי האחרון. המספר העצום של המשרות הפנויות נותן לעובדים כוח על בעלי עסקים, כדי להבטיח שכר גבוה והטבות שונות לפני החתימה על החוזה.
אך עלויות עסקיות גבוהות הנובעות ממחסור בעובדים ובחומרי גלם, פוגעות בתקציבים של משקי הבית, שכן חברות מעבירות לפחות חלק מהעלויות הללו לצרכנים.
המחירים לצרכן בארצות הברית זינקו ב-6.8% בנובמבר, העלייה השנתית הגדולה ביותר זה כמעט 40 שנה. זאת בעוד שהשכר הממוצע לשעה עלה בחודש שעבר ב-4.8 אחוזים עבור כל העובדים.
נוסף לכך, בסקר של 'מקינזי', שנערך בקרב 5,000 אמריקנים, עלה כי למרות שהעובדים קצת יותר אופטימיים לגבי ההזדמנויות הנוכחיות שלהם לעומת חודש מרץ, הם לא כל כך נלהבים לגבי הצמיחה העתידית בחמש השנים הקרובות. הירידה באופטימיות הזו בולטת בעיקר בקרב נשאלים אפרו-אמריקנים, לטינים ואסייתים, כמו גם אלה ממשקי בית עם הכנסה נמוכה וכאלה הגרים באזורים כפריים.
כמעט מחצית מהנסקרים הודו כי מצבם הכלכלי האישי הפך מעורער יותר, כאשר רק 48% אמרו שהם יכולים לכסות יותר מחודשיים של הוצאות אם יאבדו את מקום עבודתם – כאשר מדובר בירידה של 2 אחוזים מאז מרץ.