יום המשחקים הראשון התקיים אי שם בשנת 1975 בלונדון כיוזמה של יצרנית משחקים מקומית. מאז, מדובר על אחד הימים האהובים והמוכרים בעולם. ביום זה כל מה שעליכם לעשות הוא לעצור הכל ופשוט לשחק. כל דבר. פאזל, דמקה, שחמט, ומשחקי קופסא שונים.
אך כאשר אנו מדברים על משחקים עבור הגיל השלישי מדובר על הרבה מעבר לסתם בידור. הנה כמה יתרונות חשובים:
מעלה את רמת האושר:
הצחוק והחיוך בעת המשחק משחררים חומרים מיטיבים הנוגדים דיכאון וחרדה ויכולים לגרום לראות את העולם והסובבים אותו באור חיובי יותר. כך גם השרירים נרגעים והדם זורם באופן סדיר יותר. התוצאה היא לחץ דם נמוך יותר, מחשבות חיוביות יותר, ומערכת חיסונית חזקה יותר.
מפר את הבדידות:
משחקים כמו ברידג', רמיקוב ומשחקי קופסא וקלפים אחרים מאפשרים ליצור חברויות חדשות. העקביות בפגישת אנשים אחרים מונעת בדידות, הנפוצה בקרב אוכלוסייה מבוגרת.
שיפור זיכרון ומיומנויות קוגניטיביות:
משחקים עוזרים לתרגל מיומנויות קוגניטיביות ולהעצים את חלקי המוח האחראים על יצירת מחשבה וזיכרון. כמו כן, הוא עוזר למוח לשמור על מיומנויות ולבנות אסוציאציות קוגניטיביות. המשחק עוזר ואם כל זה לא מספיק, משחקים אף עוזרים לתרגל חשיבה יצירתית ולפתח סקרנות.
מחזק שיווי משקל:
משחקים מסוימים דורשים אינטראקציה פיזית ולכן יכולים לסייע בשיפור שיווי המשקל, התיאום והרפלקסים. חשוב לדעת כי מגוון הוא המפתח. כלומר, משימות חדשות לחלוטין יוצרות מסלולים חדשים במוח. משחק אמנם מהנה בכל גיל אבל טוב במיוחד למבוגרים, ויכול לשמש אף כאמצעי טיפול.
לסיכום, מדובר על דרך מצוינת לשמור על מוחם של בני הגיל השלישי בתפקוד גבוה כמו גם פעילים ובריאים. לשמור על פעילות גופנית בסיסית ולתרגל מוטוריקה גסה ועדינה.