רשויות הבריאות ברחבי ארצות הברית החלו להתרכך מעט עם החוקים הנוקשים של הקורונה, ולאחרונה מאפשרים לאחיות ולעובדים אחרים אשר נדבקו בווירוס להישאר בעבודה – אם הם חווים תסמינים קלים או בכלל לא.
(צילום: Getty Images)
המהלך מגיע ברקע מחסור חמור בצוות בתי החולים והעומס במספר הטופלים, כאשר גרסת האומיקרון מתפשטת במהירות רבה. בממוצע, ישנם יותר מ-700,000 מאומתים ביום, וכעת מספר המאושפזים עומד על כ-110,000 איש.
רשויות הבריאות בקליפורניה, למשל, הודיעו בסוף השבוע שאנשי צוות בית החולים שנמצאו חיוביים, אך הם ללא תסמינים, יוכלו להמשיך לעבוד. כמה בתי חולים ברוד איילנד ובאריזונה, הודיעו לצוותים שהם לא חייבים להישאר בבית אם הם לא חווים תסמינים או קלים בלבד.
רק בחודש שעבר, המרכז לבקרת מחלות ומניעתן אמר כי עובדי שירותי בבריאות שאין להם תסמינים יכולים לחזור לעבודה לאחר שבעה ימים עם בדיקה שלילית, ואף ניתן לקצץ את התקופה אם יש מחסור בכוח אדם.
ההחלטה היוצאת דופן לאפשר לצוותי רפואה להמשיך לעבוד, לאחר שבמשך השנתיים האחרונות מהלך כזה היה נתפס כמשוגע ומסוכן, מגיעה בעקבות המחקרים המוכיחים שאומיקרון גורם למחלה קלה בהרבה מאשר וריאנט הדלתא.
באזור הפניקס שבאריזונה, מפעילת בית החולים המרכזי Dignity Health, שלחה תזכיר לצוות לפיו אלו שנדבקו בווירוס ומרגישים מספיק טוב לעבוד, יכולים לבקש אישור מהמנהלים לחזור לטפל בחולים.
"אנחנו עושים כל שביכולתנו כדי להבטיח שהעובדים שלנו יוכלו לחזור לעבודה בבטחה, תוך הגנה על המטופלים והצוות שלנו מפני הדבקה של הקורונה", נמסר בהצהרה מ'דיגניטי הלת''.
בתי החולים בקליפורניה של אותה מפעילה, עדיין לא יישמו את ההנחיות הללו, אך אמרו כי ייתכן שיהיה צורך לעשות זאת בתקופה הקרובה. משרד בריאות הציבור במדינה אמר כי המדיניות החדשה נובעת מ"מחסור קריטי בכוח אדם", וביקשה מהמרכזים הרפואיים לפעול להבאת עובדים מסוכנויות אדם חיצוניות.
"לא ביקשנו את ההדרכה הזו, ואין לנו מידע אם בתי החולים אכן יאמצו את הגישה הזו או לא", אמר יאן אמרסון-שיי, דובר איגוד בתי החולים בקליפורניה. "אבל מה שאנחנו כן יודעים, זה שבתי החולים מצפים להרבה יותר חולים בימים הקרובים ממה שהם יוכלו לטפל במשאבים הנוכחיים".
איגוד האחיות בקליפורניה, המונה 100,000 חברים, יצא נגד ההחלטה – והזהיר כי מהלך כזה יוביל לזיהומים נוספים. נשיאת האיגוד, קאתי קנדי, אמרה כי המושל גווין ניוסם ומנהיגי בריאות אחרים במדינה "שמים את הצרכים של תאגידי הבריאות לפני בטיחותם של חולים ועובדים. אנחנו רוצים לטפל בחולים שלנו ולראות אותם מחלימים, ולא להדביק אותם".