כאמור, 40% מהמזון שאנו מייצרים נזרק, כאשר רובו עוד במצב מזין ואכיל. לדוגמא, בארצות הברית בשנה האחרונה נזרק מזון בכמות אשר יכולה להשביע למעלה מ-100 מיליון בני אדם. מדובר על בעיה סביבתית דרמטית השייכת גם לאובדן שטחי מחיה, אסונות טבע, וכמובן רעב עולמי.
מזון למעשה מיוצר בהתאם לביקוש, לכן, כאשר אנו קונים יותר מכפי שאנו צריכים, אנו לא רק מבזבזים את הכסף שלנו, אלא גם פוגעים בכדור. מדובר על מחיר כבד בעל השלכות רציניות, ולכן, חשוב ורצוי לעשות דבר מה בנידון. ישנן לא מעט דרכים אשר יכולות לעזור לנו לצמצם את בזבוז המזון. הנה כמה מרכזיות ופשוטות במיוחד ליישום.
לאחסן את המזון בצורה מסודרת ונגישה
בשביל להימנע מזריקת מזון שכבר רכשתם חשוב בראש ובראשונה לדעת מה יש לכם בבית. מזווה ומקרר מתפקעים יכולים להעניק אשליה של שפע, אך בפועל קשה לנצל בזמן את כל מה שקניתם, במיוחד אם אין לכם אפשרות לראות מה בדיוק מה יש שם. אז מה עושים? מסדרים את המזון במגירות נגישות, צנצנות, ודברים דרכם ניתן לראות את המזון. בנוסף, כדאי לשים על האחסון את המועד האחרון לשימוש, כך שתדעו ממה להתחיל.
לערוך רשימת קניות המבוססת על ארוחות
אל תתפתו למבצעים על מוצרים שלא תוכלו ליהנות מהם. זה לא יותר זול לקנות במחיר מבצע מוצר שלא תשתמשו בו. פתרון נהדר ויעיל הוא לרכוש לפני כל ארוחה רק את המוצרים הרלוונטיים להכנתה.
להתסיס ולהחמיץ
כל שיטות ההחמצה וכבישה הביתית יאפשרו להאריך את חיי הירקות בכמה חודשים ולהרוויח גם פרוביוטיקה מהטבע.
קומפוסט ביתי
כאשר המזון מוטמן בנפרד בסביבה שמאפשרת חמצן, הוא יתפרק מבלי לזהם ויוכל אפילו לעזור לייצור מזון נוסף. ישנם בשוק קומפוסטים ביתיים כאשר כל שתידרשו לעשות בשביל זה להפריד פסולת אורגנית – ירקות ופירות, קליפות ביצים, שאריות קפה, תה ודגנים, מהפסולת הרגילה.