הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
מייסד טוויטר מסביר למה ההצלחה של ביטקוין תגיע רק עוד חמש שנים
על פי ג'ק דורסי – המשקיע מאמצים רבים לפיתוח המטבע הווירטואלי – ישנם שני גורמים עיקריים שיכולים לעקב את האימוץ של הביטקוין בחברה. "חשש שיחזור למודל ריכוזי"

המיליארדר ג'ק דורסי, מייסד פלטפורמת טוויטר – אשר ידוע בתמיכתו בביטקוין – אמר כי לדעתו המטבע הקריפטוגרפי צריך להתגבר על מספר מכשולים משמעותיים לפני שהוא יוכל לפרוח, וניבא לפחות 5 שנים עד שזה יקרה.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


ג'ק דורסי (צילום: Getty Images)

 

במהלך דיון ב'טוויטר ספייס', המנכ"ל לשעבר של החברה טען כי ישנם שני גורמים עיקריים אשר יכולים לעכב את האימוץ של הביטקוין בחברה בחמש השנים הקרובות. "אם ימשיכו לקבור אותו בהרבה ביקורות, זה אומר שאנחנו לא עושים עבודה טובה בלהראות כיצד זה עובד, לחנך סביב הביקורת שיש לאנשים – ובניסיון להפחית אותן", אמר דורסי.

לצד הפופולריות הרבה שצבר המטבע הקריפטוגרפי, הוא מתמודד עם ביקורת חוזרת ונשנית בכמה חזיתות. יש האומרים שהתנודתיות של הביטקוין מטילה ספק בערך שלו, בעוד שתהליך הכרייה עתיר האנרגיה שלו מעלה חששות סביבתיים כבדים – בעידן שמשבר האקלים הוא מהנושאים העיקריים על סדר היום.

הסיכון של הונאות הוא בראש מענייניהם של הרגולטורים – כאשר רבים קוראים למטבעות הקריפטוגרפיים "הונאה, הייפ ורעש" – בעוד שאחרים מתארים אותם כתוכנית פונזי שנועדה ללכוד ולרושש משקיעים.

דורסי המשיך, ואמר כי המחסום השני להצלחת המטבע הוא הדחיפה של קרנות הון סיכון ותאגידים לתחום המטבעות הווירטואליים.

רבים בקהילה רואים בקריפטו דרך להתנער משליטתם של הביג טק והוול סטריט, ובכלל מרשתות פיננסיות מסורתיות. עיקרון הליבה של מערכות מבוססות בלוקצ'יין הוא שהן תלויות באנשים, ולא במתווכים מרכזיים. "אם חברה או הון סיכון מחזיקים את הרוב בתחום החדש הזה, זה אומר שנכשלנו לחלוטין. זה חוזר למודל ריכוזי, שבו האנשים הם לא אלה שבאמת מחזיקים בו", אמר דורסי.

"וההצלחה היחידה בעיניי, היא שאנשים באמת יכולים לראות ולהחזיק" במטבע, המשיך מייסד טוויטר. "במיוחד, החלק החשוב ביותר בזה, שזה הכסף והמטבע שבו אנחנו נשתמש בו מדי יום כדי לבצע עסקאות ברחבי העולם".

"עבור הביטקוין – ובכל הפרויקטים האחרים סביבו – אני חושב שאם נגדיל את השקיפות בחמש עד 10 השנים הבאות, אם נגדיל את ההשתתפות ברחבי העולם, אם נספק שימוש יום יומי, במיוחד בצורת מטבע – זו תהיה הצלחה", הסביר דורסי.

דורסי, שהונו מוערך ב-15 מיליארד דולרים, הדגיש כמה מהחסרונות של המטבע הווירטואלי, ואמר שצריך לעבוד על הדברים הללו לפני שהביטקוין יוכל להפוך למטבע עולמי. "לביטקוין אין את כל הפיתוח ואת כל התכונות שאתה עשוי למצוא באתריום או בסולנה, אבל זה בתכנון".

 

55% לא
45% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE