על אף מעמדה כאחת החברות הכי פרוגרסיביות בעולם, כולל ניהול תוכנית רשמית להחדרת תיאוריית גזע ביקורתית לתחום התכנות, ענקית הטכנולוגיה גוגל עומדת בפני תביעה גדולה בטענה שהיא מפלה עובדים שחורים. אפילו בקרב ענקיות הטכנולוגיה של עמק הסיליקון, לגוגל יש מוניטין של פרוגרסיביזם.
החברה הזמינה את רובין דיאנג'לו לשאת הרצאה על "שבירות לבנה" שנים לפני שנוכחותה הפכה לשגרה בחדרי הישיבות של החברה.
מנהליה נתנו לעובדים מדריכי הוראות על הכרה ב"תרבות הלבנה הדומיננטית".
היא מקיימת תוכנית שלמה המוקדשת ל"הוגנות למידת מכונה", דיסציפלינה אקדמית חדשה המנסה למזג תיאוריית גזע ביקורתית עם מדעי המחשב. ומסמכים שפורסמו במסגרת התביעה הייצוגית של ג'יימס דאמור ב-2018 חשפו אווירה של עוינות לא מבוקרת ומשתוללת כלפי גברים לבנים.
כפי שמסר מלשין אחד ל-Breitbart News ב-2017, מנהיגים בכירים בגוגל "מתמקדים קודם כל בגיוון ואחר כך בטכנולוגיה".
אפילו עם הרקורד הזה, נראה שגוגל לא יכולה להימלט ממכונת ה'גיוון וההכלה', ועתה ענקית הטכנולוגיה נתבעת על ידי עובדת שחורה שטוענת שהחברה עסקה ב"גזענות מערכתית" נגדה.
העובדת אפריל קרלי מיוצגת על ידי עורך הדין הידוע לשמצה בן קראמפ.
קרלי, 34, החלה לעבוד בגוגל ב-2014 אך פוטרה בספטמבר 2020. ביום שישי, היא אמרה שמנהלים בחברת מנועי החיפוש סיכלו באופן פעיל את שאיפות הקריירה שלה - ניתבו אותה למשרות ברמה נמוכה יותר, שילמו לה פחות ומנעו הזדמנויות להתקדם בגלל הגזע שלהם.
"בעוד שגוגל טוענת שהם חיפשו להגביר את הגיוון, הם למעשה העריכו פחות, שילמו פחות והתעללו בעובדים השחורים שלהם", אמר בן קראמפ, עורך דינה של קרלי שייצג את משפחת ג'ורג' פלויד.
בסרטון TikTok, קרלי האשימה עמדות גזעניות לכאורה בגוגל בשיעור הנשירה הגבוה של עובדים שחורים בחברה, בטענה שהחברה "שונאת" נשים שחורות.
"נשים שחורות נתפסות אך ורק כמומחיות בתחומי גיוון והכלה, והן צפויות לקדם יוזמות גיוון בארגון", אמרה קרלי.
"לנשים שחורות נמכר חלום שאם הן יעשו את כל הדברים, אז הן יקודמו. וזה לא מה שהנתונים מראים. הם שונאים אותנו".
בציוץ, קרלי גם טענה שגוגל "מעולם, ואני מתכוונת, לעזאזל אף פעם לא" שכרה סטודנט ממכללה שחורה לתפקיד טכנולוגי.
התלונה הוגשה לבית המשפט המחוזי של ארה"ב במחוז הצפוני של קליפורניה, ולטענתה לגוגל יש "תרבות ארגונית מוטה גזעית" המעדיפה גברים לבנים.
אך בפועל גוגל היא כן חברה מגוונת.
כמעט 50 אחוז מהעובדים החדשים שלה בשנת 2020 היו לא לבנים. נכון לשנה שעברה, 42.3% מכלל עובדיה, כולל המנכ"ל סונדאר פיצ'אי, נכנסו לקטגוריה זו, בעוד שהלבנים היוו רק 50.4% מכוח העבודה.
בהשוואה לאוכלוסיית ארה"ב הכללית, המשמעות היא שלעובדים שאינם לבנים יש ייצוג יתר בגוגל הן ברמת ההנהגה והן ברמה הכללית.