הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
בכיר בפדרל רזרב: קריפטו זה כמו כרטיסי בייסבול - חסר תועלת שאנשים משלמים עבורו הרבה כסף
כריסטופר וולר הטיל ספק גדול ברעיון לאמץ מטבעות דיגיטליים ברמה הממשלתית, ואמר כי מדובר "בסך הכל בזהב אלקטרוני", וציין כי האופן שבו סין משתמשת בהם לא מהווים איום על ארה"ב

בכיר הפדרל רזרב, כריסטופר וולר, התייחס ביום שישי למטבעות קריפטוגרפיים, והביע את הספקות שלו לגבי אימוץ המטבע ברמה ממשלתית.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


(צילום: Shutterstock)

 

"הדברים האלה הם בכלל לא אמצעי תשלום", אמר וולר במהלך פאנל וירטואלי על מטבעות דיגיטליים של הבנק המרכזי. "הדעה שלי היא, שהדברים האלה הם רק זהב אלקטרוני. הם צורות אחסון הנושאות עושר לאורך זמן. תראו אמנות, תראו כרטיסי בייסבול. תראו את כל הדברים האלה שהם חסרי תועלת מיסודם, שאנשים משלמים הרבה כסף ומחזיקים בהם, כי הם חושבים שהם יכולים למכור אותם מאוחר יותר ולקבל את כספם בחזרה".

הבכיר בפד אמר שהוא גם חושב כי הבלוקצ'יין לא מאוד שימושי. "אני חושב שבלוקצ'יין מוערך יתר על המידה. השאלה היא, האם זו הדרך היעילה ביותר לעשות דברים? אנחנו יודעים שבלוקצ'יין מבוזר הוא דרך אחת לבצע עסקאות ולשמור רישומים, אבל היא לא יעילה".

ההערות של וולר הגיעו, כאמור, במהלך דיון על תוקף המטבעות הדיגיטליים של הבנק הנרכזי (CBDC) והשפעתם על המערכת הפיננסית העולמית. וולר חזר על הספקות שלו לגבי אימוץ המטבע, וציין שלצרכנים כבר יש גישה לתשלומים מהירים יותר ללא תשלום כזה.

 

כריסטופר וולר (צילום: Getty Images)

 

הוא העלה ספקות על האם הפד צריך לשנות את עמדתו בת המאה שנים של הישארות ברקע של מערכת התשלומים, ולקחת צעד קדימ בתפקיד עיבוד תשלומים עבור צרכנים ועסקים, תוך עקיפה של בנקים. הוא השווה את מאמרי המקחר על ה-CBDC לפרסומות מידע, ושאל מדוע ארה"ב בכלל צריכה את המטבע.

"אני מנסה להתמקד מדוע אנחנו באמת צריכים את זה, אל מול כל הפעמונים והרעשנים שמגיעים עם זה", אמר. "עדיין לא השתכנעתי. זה לא אומר שאני לא יכול להשתכנע, אבל לא ראיתי את היעילות ב-CBDC".

בעוד ארה"ב מהרהרת ביתרונות בחסרונות של אימוץ CBDC, בנקים מרכזיים אחרים ברחבי העולם בוחנים את הרעיון. רבים כינו את המרוץ לאימוץ ה-CBDC כ"מרוץ חלל המטבעות הדיגיטליים", שבו מי שנקלע לפיגור עלול לראות את המטבעות שלהם מאוימים.

אבל וולר אמר שהוא לא חושב שמטבעות דיגיטליים אחרים של הבנק המרכזי, במיוחד זה של סין, מהווים סיכון לדולר האמריקאי. "מה עשה הבנק העממי של סין - הם אפשרו למשקי בית סיניים להחזי חשבון בנק ב-PBOC, כדי שיוכלו לשלם את חשבון החשמל שלהם… אני לא רואה איך הדבר מאיים על הדולר בכל דרך או צורה".

 

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE