כוחות רוסים נכנסו לעיר סלבוטיץ' שבצפון אוקראינה, כבשו בית חולים ולקחו את ראש העיר כבן ערובה. אלא שאז, מאות תושבים מילאו את הרחובות במחאה ודחקו את החיילים הרוסים בחזרה לפאתי העיר - לא לפני ששחררו את המנהיג המקומי.
(צילום: רויטרס)
אלכסנדר פבליוק, ראש המנהל הצבאי האזורי של קייב, כתב ביום שבת בטלגרם כי הרוסים חטפו את ראש העיר יורי פומצ'ב, ולאחר מכן שחררו אותו.
לדבריו, מאות מתושבי העיר יצאו עם דגלי אוקראינה ומילאו את הרחובות מסביב לבית החולים, לשם נכנסו הכוחות הרוסים, ודרשו את שחרורו של ראש העיר.
פלביוק הדגיש את אומץ התושבים המקומיים אל מול האגרסיביות של הרוסים: "הרוסים פתחו באש באוויר. הם זרקו רימוני הלם אל תוך הקהל. אבל התושבים לא התפזרו - להיפך, הופיעו עוד יותר".
עיתונאים מקומיים דיווחו כי לאחר שראש העיר שוחרר, הוא פנה לקהל ואמר: "בשבי ניהלתי משא ומתן עם הכובשים. סיכמנו שאם יאושר שהצבא שלנו לא בעיר, הכול יהיה רגוע". על פי ההסכם, הצבא הרוסי ערך חיפוש אחר נשק באזור, ואז יצאו מהעיר - אם כי השאירו מחסום אחד בכניסה לאזור.
� росіяни все ще думають, що стріляючи в повітря нас можна злякати. "Домой!", – вигукують мешканці Славутича під звуки пострілів pic.twitter.com/2paRghLB5i
— Українська правда ✌️ (@ukrpravda_news) March 26, 2022
אז, הכריז: "סלבוטיץ' נשארת תחת דגל אוקראינה!". עם זאת, ראש העיר ציין כי הכוחות של צבא רוסיה הורו לאנשים למסור את הנשקים שלהם, ואמר כי המשטרה הלאומית וצבא אוקראינה אינם נמצאים עוד בעיר, "ולכן נמנה אנשים בתורנות כדי למנוע ביזה, כאוס ואי סדר".
העיר, אשר מונה כ-25,000 תושבים, לא חוותה נפגעה הרבה מאז פרוץ המלחמה, אך ביום שישי האחרון דווח על הפגזה במקום. העירייה, כ-150 ק"מ צפונית לקייב, סמוכה לגבול בלארוס, נבנתה לאחר אסון צ'רנוביל בשנת 1986 כדי לשכן את עובדי תחנת הכוח הגרעינית.
בינתיים, משרד ההגנה האוקראיני טען כי רוסיה "מנסה להגביר את הפעילות של קבוצות חבלה וסיור בקייב, על מנת לערער את המצב החברתי-פוליטי, לשבש את מערכת הממשל הציבורי והצבאי".
גורמים מהמערב אמרו כי הנשיא ולדימיר פוטין הורה לכבוש את הבירה קייב תוך ימים מהכרזתו על "מבצע צבאי מיוחד", אך נתקל בהתנגדות עזה אותה לא ציפה - וכידוע הרוסים טרם הצליחו להשתלט על קייב.