לכבוד יום הבריאותי הבינלאומי, זה הזמן המושלם לעצור ולעשות חושבים. להסתכל על אורח החיים שלנו, ולהבין איפה ניתן לשפר. החדשות הטובות הן, כי באמצעות כמה שינויים די פשוטים וקלים, ניתן לבצע שינוי מהותי וחשוב ולשפר את הבריאות שלנו. הנה כמה טיפים מרכזיים:
יותר מים
רבים מאתנו סובלים באופן כרוני ממחסור בנוזלים. שתייה לא מספקת של מים מגדילה את הסיכון לעצירות ובעיות אחרות במערכת העיכול, גורמת לעייפות ואף פוגעת בבריאות העור. לכן, רצוי להוסיף ליום שלנו עוד כמה כוסות מים על בסיס קבוע. באופן כללי, נסו להעדיף מים על פני משקאות ממותקים, קפה וכדומה. אם זה מאתגר, ניתן להוסיף למים טעם בעזרת פרוסות לימון, לואיזה, נענע וכדומה.
לזוז
היעדר פעילות גופנית נחשב לגורם הסיכון הרביעי לתחלואה ותמותה בכל העולם. ההמלצה כיום היא לעסוק בפעילות גופנית במשך חצי שעה לפחות, חמש פעמים מדי שבוע. רצוי כמובן לשלב פעילות לאורך כל היום, כך למשל תוכלו לבחור לעלות במדרגות במקום להשתמש במעלית, לחזור הביתה ברגל או באופניים וכדומה.
להירגע
כולנו לחוצים, השגרה, העבודה, הילדים, המטלות, כל זה ועוד, מניח לא מעט לחצים ומתחים על הכפתיים שלנו, מה שמשפיע באופן ישיר על הבריאות הפיזית והנפשית כאחד. חשוב להיות ערים לעובדה כי סטרס ולחץ נפשי משפיעים לרעה על כל מערכות הגוף, לכן רצוי למצוא דרכים שיאפשרו לכם להירגע. כיצד? החליטו שבשעות הערב הנייד בצד. נסו לעשות מדיטציה קצרה במהלך היום או בבוקר לאחר הקימה, ובבוקר הקפידו לא לגשת מיד לטלפון.
להתרחק ממזון מעובד
מזונות מעובדים מתאפיינים בכמויות גבוהות במיוחד של נתרן, סוכר וחומרים מזיקים נוספים. אם תעשו מאמץ להחליף מזונות מעובדים במזונות טריים ומלאים הדבר כול להועיל מאוד לבריאות שלכם. נסו לכלול בתזונה שלכם כמה שיותר מאכלים טבעיים כמו ירקות, אגוזים, פירות שומנים בריאים וחלבונים איכותיים.
לישון טוב
שינה הוא למעשה הזמן היחיד שיש לגוף להירגע באמת ולתקן את עצמו. שעות השינה המדויקות הנחוצות יכולות להשתנות מאדם לאדם, אך ההמלצה הכללית היא 7-8 שעות שינה בלילה. כאשר אתם לא ישנים מספיק הגוף שלכם מתקשה לסחוב ביום המחרת וזה ניכר גם במדדים הבריאותיים: רמת הסוכר בדם נוטה להיות גבוהה יותר ועוד. כמו כן, מחסור בשינה יכול לשבש גם את מאזן ההורמונים המווסתים תחושות כמו רעב ושובע.