מושל פלורידה, רון דה-סנטיס, חתם ביום שני על הצעת חוק אשר תאפשר הקמת כוח משטרה המוקדש למאבק בהונאת בוחרים ופשעי בחירות אחרים.
(צילום: Getty Images)
החוק החדש יקים "משרד לפשעי בחירות וביטחון" כדי לחקור דיווחים על הונאת בוחרים. הוא יגדיל את העונש על קצירת פתקים מעבירה מדרגה ראשונה לפשע מדרגה שלישית שעונשה עד חמש שנות מאסר.
החוק גם יחייב את מחלקת המדינה של פלורידה להדק את דרישות הזיהוי לפתקי הצבעה בדואר, יחייב לבדוק את רשימת הבוחרים בכל שנה כדי לעדכן בוחרים בלתי כשירים - וימנע ממפקחי הבחירות לקבל את מה שמכונה 'צוקרברג'.
המונח 'צוקרברג' מתייחס למימון פעולות הבחירות של מייסד פייסבוק. במהלך מחזור הבחירות של 2020, הוא ורעייתו הקימו מיזם שנתן יותר מ-350 מיליון דולר לתחומי השיפוט המקומיים של המדינה כדי לסייע לכאורה למחוזות לנהל את הבחירות שלהם בבטחה במהלך מגפת הקורונה.
אך דיווח מצא כי בפנסילבניה, למשל, חלק מהמחוזות השתמשו בכספים לנושאים שאינם קשורים למטרות של הקרן. מחלקת המדינה של פנסילבניה ו-23 תחומי שיפט קיבלו 20 מיליון דולר מהיוזמה של צוקרברג.
דה-סנטיס פרסם בחשבון הטוויטר שלו את החוק, וכתב: "החקיקה תמשיך להפוך את פלורידה למובילה ביושרה בבחירות, על ידי הגדלת העונשים על קצירת פתקים, הרחבת האיסור שלנו על 'צוקרברג' והקמת יחידת יושר בחירות במדינה, כדי לאכוף את החוקים שלנו".
כצפוי, הדמוקרטים - מפלגת המיעוט בבית המחוקקים של המדינה - מתחו ביקורת על החקיקה עליה חתם דה-סנטיס, בטענה שהמהלך הוא ניסיון של המושל לפנות למצביעים רפובליקנים אשר מאמינים כי תוצאות הבחירות בשנת 2020 היו הונאה. כל זאת, הדמוקרטים מאמינים, בזמן שדה-סנטיס מפלרטט עם מועמדות לנשיאות ארצות הברית.
דה-סנטיס הוא הפוליטיקאי הרפובליקני האהוד ביותר בקרב מצביעי המפלגה, מיד אחרי הנשיא לשעבר דונלד טראמפ. על אף שהסקרים מראים פער גדול בין שניהם, ברור כי אם טראמפ לא יגיש את מועמדותו לקנדציה שנייה בבית הלבן, נראה כי דה-סנטיס יהיה מי שיעמוד בראש המפלגה.