ממשלת רוסיה עצרה את ייצוא הגז לפולין ולבולגריה לאחר שחלף המועד האחרון בו מדינות אלה היו אמורות לשלם עבור הגז ברובל רוסי ולא במטבע מערבי.
מקורות בממשלת פולין ובתעשיית הנפט והגז הפולנית (PGNiG) טענו כי רוסיה עצרה את כל אספקת הגז למדינה ביום שלישי בלילה, כאשר ההפסקה אושרה ביום רביעי בבוקר. מחירי הגז הסיטונאיים זינקו ב-20 אחוזים באירופה בעקבות החדשות המרעישות בעוד מספר מדינות אירופיות התלויות מאוד בגז הרוסי בעיקר גרמניה חוששות למצבן.
בינתיים האיחוד האירופי כינה את השעיית משלוחי הגז "סחיטה".
סוכנות התקשורת הממלכתית הרוסית TASS אישרה את מצב העניינים וציטטה את חברת הגז הממשלתית גזפרום - "הודענו ל[בולגריה ולפולין] על השעיית אספקת הגז מה-27 באפריל ועד שהתשלומים יבוצעו על פי הנוהל המפורט בצו".
פולין, יחד עם עוד כמה מדינות אירופיות, דחתה את הדרישה לשלם עבור גז וסחורות אחרות במטבע הרובל, בעוד שהונגריה, החברה באיחוד האירופי גם היא, הסכימה לשלם במטבע הרוסי.
אך לא כל המשלוחים לפולין הושעו, שכן ישנם צינורות גז העוברים דרך פולין ומספקים אנרגיה רוסית למרכז אירופה - גרמניה בפרט - וגזפרום אמרה שהם עדיין לא מנותקים. עם זאת, אם פולין תנסה לשאוב את הגז העובר למרכז אירופה לשימוש עצמי, ההצהרה הזהירה שהצינורות יכובו מידית. בינתיים גז רוסי עדיין זורם לאירופה דרך צינור Nordstream One, העובר ישירות מרוסיה לגרמניה מתחת לים הבלטי. נשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין, ביקרה את רוסיה על המהלך ואמרה כי מוסקבה מנסה לסחוט את הגוש האירופאי - "עצירה חד-צדדית של משלוח גז ללקוחות באירופה היא ניסיון נוסף של רוסיה להשתמש בגז כמכשיר לסחיטה, זה לא מוצדק ולא מקובל. וזה מראה שוב את חוסר האמינות של רוסיה כספקית גז". ראש האיחוד האירופי אמר שהגוש "מוכן לתרחיש הזה" ו"הציב תוכניות מגירה" תוך כדי חיפוש אחר מקורות גז חלופיים.
ממשלת פולין גם הגיבה ביום שלישי וטענה שיש לה מספיק גז באחסון כדי לספק את צורכי האנרגיה שלה.
רשת הגז של פולין אמרה כי המהלך של רוסיה הוא הפרת חוזה ושוקלת צעדים משפטיים נגד גזפרום, כך מדווח העיתון הפולני Rzeczpospolita.
זו לא הפעם הראשונה שרוסיה מנתקת את פולין מאספקת גז כעונש, בעבר היו שבע השעיות שנמשכו בין כמה ימים לשישה חודשים במהלך 18 השנים האחרונות. תקופה בולטת של קיצוצים הייתה במהלך הפלישה הרוסית האחרונה לאוקראינה ב-2014. מוקדם יותר החודש, כמה פוליטיקאים אירופאים הציעו שהאיחוד האירופי יעצור את כל יבוא הגז הרוסי, בעקבות האשמות כי חיילים רוסים באוקראינה ביצעו פשעי מלחמה בפרבר של קייב, בוצ'ה.
בינתיים,, ראש ממשלת ליטא, אינגרידה שימוניטה תמכה באמברגו של האיחוד האירופי והודיעה שמדינתה תעצור את כל ייבוא הגז הרוסי.
גרמניה, היבואנית הגדולה ביותר של גז רוסי באירופה, היססה ביותר לתמוך בעצירת אספקת הגז ויש הטוענים שהכלכלה הגרמנית עלולה לעמוד בפני מיתון גדול אם האספקה תופסק.