קליפורניה וניו זילנד הכריזו על שיתוף פעולה בנושא המלחמה בשינויי האקלים, על ידי שיתוף רעיונות ושיטות עבודה מומלצות, כולל איך להעלות עוד מיליוני כלי רכב חשמליים על הכביש.
ארדרן וניוסום (צילום: AP)
המושל הדמוקרטי גווין ניוסום וראש ממשלת ניו זילנד, ג'סינדה ארדרן, הודיעו בגאווה על ההסכם בגולדן גייט פארק בסן פרנסיסקו. ההסכם עליו חתמו לא מחייב אף ממשלה למדיניות ספציפית, אלא מתווה תחומים רחבים של שיתופי פעולה.
"יש לנו קשר טבעי, ואני כל כך שמחה שחתמו היום כדי לאשר זאת ולהמשיך את שיתוף הפעולה שלנו באחד האתגרים הגדולים בדורנו", אמרה ארדרן.
מכוניות, משאיות וחלקים אחרים של מגזר התחבורה - הם התורמים הגדולים ביותר לפליטת גזי חממה בקליפורניה, והשני בגודלם בניו זילנד אחרי חקלאות. המדינה המוזהבת כבר הודיעה כי היא עד שנת 2035, היא תאסור מכירה של מכוניות המונעות בגז. מדינת האיים, רוצה ש-30% מכלל מכירות כלי הרכב יהיו חשמליים עד אותה שנה.
המושל הדמוקרטי אמר כי הוא מצפה שהתחרות תגדל בשוק הרכב החשמלי, בו שולטת כיום טסלה, והשווה זאת לתקופה שבה נטפליקס החלה להתמודד עם תחרות משירותי סטרימינג אחרים. ארדרן אמרה שממשלתה תדבר עם גורמים רשמיים בקליפורניה על תוכניות המציעות תמריצים לאנשים להיפטר מהמכוניות הישנות שלהם, שזוללות דלק.
(צילום: AP)
בכל ניו זילנד מתגוררים חמישה מיליון בני אדם, זאת בהשווא לאוכלוסייה בקליפורניה המונה 39 מיליון איש. שני שטחים אלה חווים את ההשפעות של שינויי האקלים, כאשר קליפורניה רשמה זה עתה את החורף היבש ביותר שלה. גם בניו זילנד, החורף האחרון היה החם ביותר שנרשם.
מדינת האיים מתמקדת בהפחת פליטות מתעשיית החקלאות החיונית שלה. בשר בקר ומוצרי חלב שולטים במגזר, כאשר מוצרי חלב הם היצוא הגדול ביותר. קליפורניה, היא ביתם של תעשיית חקלאות גדולה המייצרת רבים מהפירות והירקות בעולם.
מכאן, שתי הממשלות אמרו כי הם יעסקו בפרויקטים משותפים להרחבת שיטות חקלאות המתמקדות בבריאות הקרקע, הפחתת הפליטות והגברת יעילות המים.
יש לציין כי לקליפורניה כבר יש הסכמים הקשורים למאבק בשינויי האקלים עם מדינות רבות אחרות, כמו סין, קנדה ומקסיקו.