הפיזיקאי האיטלקי, מחבר רב המכר ״שבעה שיעורים קצרים בפיזיקה״, קרלו רובלי, מבקש להציג לקהל הקוראים שלו את המושג זמן בצורה קצת אחרת. תחום ההתמחות של רובלי הוא פיזיקה קוונטית, נושא שמצליח להרתיע לא מעט אנשים, אך בספרו החדש הוא מבקש להנגיש את הנושא ולפשט אותו.
כך למשל הפרק הראשון של הספר נפתח בקביעה הרדיקלית כי הזמן חולף מהר יותר בערים, ביחס לפריפריה. עוד הוא מסביר כי הזמן חולף לאט יותר ככל שאנו בקצב מהיר יותר, כך שהמושג הווה למעשה מתרוקן ממשמעות, והוא למעשה רק פרי של אשליה אנושית.
למעשה, המושגים עבר ועתיד אינם קיימים בפיזיקה, ועל אף שזה נשמע רעיון מהפכני, רובלי מצליח להסביר בשפה פשוטה ובהירה את הדברים ואף מרחיק לכת ומתאר את התהליכים השונים שהובילו אותו למסקנות המופיעות בפרקי הספר. התוצאה היא חווית קריאה קולחת ומרתקת, שמצליחה לשנות דפוסי חשיבה.
הספר דוגל לא רק ברצינות תהומית, אלא גם בהומור, ציטוטים מוכרים, קלילות הדעת, ולא מעט רגישות וחוכמה. כך למעשה מצליח הפיזיקאי האיטלקי המפורסם להנגיש את המתח הקיים בין הפיזיקה לבין המציאות הממשית של האדם המודרני, אותו מתח שמוביל לשאלות רבות.
בסופו של דבר, מצליח רובלי, באופטמיות הזהירה והממכרת שלו, להוביל להבנה כי העולם הוא לא אוסף של דברים, אלא דווקא אוסף של אירועים. או במילים אחרות, היחסים וההקשר בין הדברים עצמם ובין הדברים לזולת, כאשר כל דבר ביקום, נמצא בשינוי מתמיד. בהגדרה היבשה אמנם מדובר על ספר עיון לכל דבר, אך רובלי מנגיש תאוריות מרחיקות לכת גם עבור מי שאינו בקיא בחומר, ויותר מכל, מזכיר לכולנו כי רצוי לחיות את החיים עם קצת יותר רגישות ומודעות.