תובע מחוזי בקליפורניה מצא כי יותר מ-70 אחוזים מהחשודים בפלילים במחוז שלו, ששוחררו תחת מדיניות 'ערבות של 0 דולר' בין השנים 2020 ל-2021, חזרו אל עולם הפשע.
(צילום: רויטרס)
מועצת המשפט של קליפורניה יישמה בחודש אפריל 2020 בכל המדינה את מדיניות ערבות החירום, או כפי שכונתה 'ערבות 0 הדולר'. לדברי התומכים, השינוי הופך את מערכת המשפט הפלילי להוגנת יותר עבור אלה שלא יכולים להרשות לעצמם להשתחרר.
אך התובע המחוזי של מחוז יולו, ג'ך רייסיג, אמר בהצהרה ביום שני: "כאשר למעלה מ-70 אחוזים מהאנשים המשוחררים במסגרת מדיניות ערבות 0 דולר ממשיכים לבצע פשעים נוספים, כולל עבירות אלימות כמו שוד ורצח, פשוט אין בסיס רציונלי הקשור לביטחון הציבור עבור המשך הנוהג הזה, במיוחד לאחר המגפה, ולאור שיעורי הפשיעה הגוברים ברחבי קליפורניה".
חודשיים לאחר שהוחלה המדיניות הזו, המועצה המשפטית של קליפורניה הודיעה על ביטולה, אך כמה מחוזות המשיכו לנהוג לפיה. מחוז יולו היה אחד מהם, אך ביוני 2021 הודיע על סיום המדיניות.
לפני כחודשיים, ביוני, משרדו של רייסיג החל לעקוב אחר עבריינים ששוחררו ללא ערבות, ובדקו אם הם המשיכו לבצע פשעים חדשים במחוז יולו, אשר חלק ממנו הוא בסקרמנטו, או העריכו את ההזדמנות שניתנה להם והחליטו לצאת ממעגל הפשיעה.
מתוך 595 אנשים אשר שוחררו בערבות של אפס דולר בין השנים 2020 ל-2021 במחוז יולו, 420 מהם, או 70.6 אחוזים, נעצרו מחדש בגין פשעים חדשים. כמו כן, נמצא כי 123 מהמשחוררים, או 20 אחוזים, נעצרו בגלל פשע אלים כמו רצח, ניסיון רצח, חטיפה, שוד, גניבת מכוניות או אלימות במשפחה.
באחד הדוגמאות שסופקו על ידי משרדו של רייסיג, סופר על אדם ששוחרר תחת המדיניות המקלה, אך מאוחר יותר הוא הואשם ברצח בסקרמנטו שהתרחש ביולי 2021.
הממצאים שפרסם רייסיג מגיעים על רקע דיון מתמשך בביטול הערבות במזומן לעבריינים, והאם מדיניות כזו עוזרת לחשודים בפלילים להיכנס שוב לחברה או להפך, לגרום לחשודים לבצע פשעים נוספים.