סוכני השירות החשאי הצליחו להחרים כ-286 מיליון דולרים שהושגו במרמה באמצעות הונאות של תוכניות החירום לקורונה, כך על פי הודעת השירות שנמסרה אתמול (שישי).
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
את החקירה מובילים הסוכנים במשרדי השירות החשאי באורלנדו, שמצאו שאלפים "ניצלו את משבר הקורונה כדי לבצע את ההונאה בעזרת זהויות בדויות או גנובות". לאחר מכן, החשודים השתמשו בשירותים שונים על מנת להעביר את הכסף בין 15,000 חשבונות בנק שונים.
בחודשים האחרונים השירות החשאי הגביר את המאמצים לאתר את אותם חשודים שהשיגו את הכסף במרמה, כשנתיים וחצי לאחר פרוץ המגפה העולמית ופתיחתן של תוכניות החירום, לרבות התוכנית להגנה על השכר (Paycheck Protection Program, או PPP), המנוהלת ע"י מנהל העסקים הקטנים של ארה"ב (SBA).
"מאז שנת 2020, השירות החשאי אחראי להחרמת 1.4 מיליארד דולר מחשודים שהשיגו במרמה סכומי עתק, וזאת בנוסף להחרמה של כ-2.3 מיליארד דולר שחשודים רבים השיגו באמצעות הונאות אבטלה שונות", הסבירו בשירות החשאי.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
דיוויד סמית', סגן מנהל המחלקה לחקירות בשירות החשאי, התייחס לכך שהכסף שהוחרם מהונאות האבטלה הוחזר למדינות השונות: "ב-30 החודשים האחרונים העברנו למדינות השונות 2.3 מיליארד דולר מכסף שהחרמנו, וזה מדגיש את המחויבות של הממשל הפדרלי לסייע לעסקים ולתושבים ברחבי המדינה".
על אף שהשירות מפורסם בעיקר בזכות פעילויות ההגנה על בכירי הממשל, לרבות הנשיא, חשוב לציין כי השירות החשאי אמון על חקירות של המערכת הפיננסית הפדרלית: "יושרת המערכת חיונית, וכל מי שעוסק בפעילות פלילית יועמד לדין בסופו של דבר", הדגיש סמית'.
מוקדם יותר החודש הנשיא ביידן חתם על שתי הצעות חוק, שבין היתר מאפשרות לממשל הפדרלי להמשיך בחקירת ההונאות ע"י כך שהן האריכו את התקופה עד שחוק ההתיישנות חל, לעשר שנים.
במרץ 2021, דו"ח ממשלתי מצא כי בשנה שעברה מאז אושר חוק הסיוע הראשון, 474 בני אדם הואשמו בעבירות פליליות הקשורות להונאה, בסכום כולל של כ-505 מיליארד דולר.