תחלואת נגיף הקורונה בקרב חלקי ממשרדי גוגל בארצות הברית מתחילה לזנק, ועובדים רבים תוהים האם יש קשר לכך שהחברה מחייבת את העובדים לחזור למשרדים.
משרדי גוגל בצפון קליפורניה (צילום: AP)
כזכור, בחודש אפריל האחרון גוגל הודיעה לכלל העובדים בארצות הברית שעליהם לחזור לעבוד במשרד במשך לפחות שלושה ימים בשבוע, לאחר כשנתיים שבהן התאפשר להם לעבוד מהבית בשל משבר הקורונה.
לפי הדיווחים ברשת CNBC, לאחרונה עובדים רבים התלוננו על כך שהם מקבלים הודעות על בסיס יומי, שבהן נמסר על כך שעובד נוסף נדבק בנגיף (ועל כן מי ששהה בקרבתו מתבקש לעבוד בדיקת קורונה).
חשוב לציין כי עובדי גוגל במשרה מלאה יכולים לבקש לקבל אישור חריג כדי לעבוד מהבית באופן מלא, אולם לא ברור כמה מהם זכו לאישור המיוחל. רבים מהעובדים אף מתלוננים על כך שהחברה רשמה צמיחת שיא במהלך משבר הקורונה, דבר שכביכול סותר את הטענה השכיחה על כך שעבודה מהבית הינה פחות יעילה.
אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
לפי נתונים שפורסמו ע"י רשויות הבריאות במחוז לוס אנג'לס, שני משרדים של גוגל (בווניס ביץ' ופלאייה ויסטה) הם המשרדים עם הכי הרבה מקרים פעילים של קורונה (145 ו-135, בהתאמה).
בגוגל דחו את הטענות וסבורים שהדיווח של רשויות הבריאות שגוי: "לא נרשמה עלייה בתחלואת הקורונה במשרדינו בלוס אנג'לס. הנתונים המדווחים מפלאייה ויסטה ו-ווניס משקפים את סך המקרים בחודשים האחרונים, ולא את המקרים הפעילים".
מעבר ללוס אנג'לס, עובדים רבים בגוגל מספרים שנרשם זינוק בתחלואה במטה החברה בעיר מאונטיין ויו שבצפון קליפורניה - בייחוד מאז שהחברה קיימה אירוע "חזרה למשרדים" בנוכחות הזמרת ליזו - הופעה שבה נכחו אלפי עובדים ובני משפחותיהם.
גם בעניין זה גוגל דחו את הטענות על הסף ואמרו שהחברה "פועלת לפי הנחיות רשויות הבריאות המקומיות כדי למסור הודעות לעובדים כאשר ישנו מקרה חיובי בקרב אחד מהעובדים".