"אני חושב שהדרך הטובה ביותר להבין זאת היא בהקשר של מבצע בן שש שנים המכוון נגד דונלד טראמפ, עוזריו של דונלד טראמפ ותומכיו של דונלד טראמפ", אמר הסופר והעיתונאי לי סמית' בראיון שהעניק לתוכנית 'ברייטברט ניוז סאנדיי' ב-SiriusXM עם המנחה יואל פולק.
"יש לי קולגות ואנשים שונים שאת התבונה שלהם ואת חוכמתם אני מעריך מאוד, והם מאמינים שמה שה-FBI חיפש היו בעצם מסמכים הקשורים למה שה-FBI כינה חקירת 'הוריקן אש צולבת' [רוסיה-גייט], אותה חקירה שנועדה לפגוע במועמד טראמפ, בנשיא הנבחר טראמפ, ולאחר מכן בנשיא דונלד ג'יי טראמפ".
סמית' אמר כי לאנשים אלה "יש הרבה יותר תבונה" ו"הרבה יותר ידע" על פעולות ה-FBI מאשר לו, הוא הוסיף כי רבים מסוכני ה-FBI שארגנו את הפשיטה על מאר-א-לאגו היו מעורבים בחקירה של ה-FBI נגד טראמפ במשך שנים.
הוא נזכר בדו"ח של RealClearInvestigations שכותרתו: "יחידת ה-FBI שהובילה את החקירה במאר-א-לאגו מוקדם יותר היתה מובילת החקירה של טראמפ-רוסיה".
לדבריו, משקיפים פוליטיים צריכים לראות את הפשיטה של ה-FBI על מאר-א-לאגו "כחלק ממשהו שהתחיל באביב ובקיץ של 2016... או אולי מוקדם יותר".
הוא הוסיף: "זה מאמץ להשיג את דונלד טראמפ".
המעקב של ה-FBI אחר טראמפ, טען סמית', בוודאי ידוע היה לנשיא לשעבר ברק אובמה לאור העובדה שהחל בתקופת ממשל אובמה.
"צריך לזכור שאלה [סוכנויות] מודיעין שהילרי קלינטון השתמשה בהן כדי לרגל אחרי קמפיין טראמפ ולהכפיש את קמפיין טראמפ", ציין.
"זה היה בממשל אובמה. אין מצב שכל זה קרה בלי שהבית הלבן ידע על כך".
סמית' הוסיף כי אלה "חדשות טובות" שחושפי שחיתויות ב-FBI ובמשרד המשפטים האמריקאי (DOJ) סיפקו מידע למשרדו של הסנאטור צ'אק גראסלי על מאמצים פוליטיים ומפלגתיים פנימיים להעלים מידע על האנטר ביידן.
קיומם של חושפי שחיתויות בתוך ה-FBI וה-DOJ, טען סמית', עלול להוביל לריסון מסוים בקרב פעילי ה"אנטי-טראמפ" הגרועים ביותר בתוך הביורוקרטיה האמריקאית שיורידו הילוך בשל החשש שייחשפו.
לדבריו, "בזכות חושפי השחיתויות - ובזכות המכתבים של צ'ארלס גראסלי - אין לנו פעילים נגד טראמפ ב-DOJ וב-FBI שאינם מודאגים לגבי על מי הם יכולים לסמוך".
"בנסיבות שלנו כרגע, זה מאוד חשוב, ואלה חדשות טובות מאוד, כי אנחנו רוצים שהם יסתכלו אחד על השני. אנחנו רוצים שהם יפחדו אחד מהשני. אנחנו רוצים שהם יחשדו".
"אלה תנאי המשטר", המשיך. "זה לא סדר חוקתי. כאשר יש סדר חוקתי, אנשי אכיפת חוק פדרליים מושחתים - מואשמים, נשפטים, ואם יימצאו אשמים, יורשעו, אבל אנחנו לא חיים בנסיבות האלה, כרגע. זו תקופה אחרת לאמריקאים. זו תקופה עצובה וטרגית, אבל אנחנו צריכים להסתפק במה שיש לנו, כי אנחנו אמריקאים".
סמית' תיאר את הפוליטיזציה של ה-DOJ וה-FBI כממחישה את הידרדרות הממשל האמריקאי למסגרת של "משטר" לעומת מסגרת של "סדר חוקתי" כאשר הוא מעריך כי חושפי שחיתויות בתוך הממשל יכולים ליצור הרתעה מפני הפרות נוספות.
"כל מה שניתן לעשות כדי לעורר עוד פיצולים בקרב אנשי אכיפת החוק [ו]פיצולים נוספים אצל יריבינו" רצוי, הוא טען.
סמית' סיכם: "אמריקה מעולם לא הייתה כזאת. אנו בוחנים כיצד פועלים משטרי עולם שלישי מושחתים בפועל. זה כאן. עכשיו השאלה היא איך אנחנו לומדים להגן על עצמנו, איך לקדם את האינטרסים שלנו ואיך להרתיע אותם בזמן שאנחנו פועלים כדי להחזיר את הסדר החוקתי שלנו".