עובדי גוגל שמחו על 'פרויקט נימבוס' של החברה בשיתוף עם אמזון וצה"ל פירסמו מודעה עם שבוע של פעולות מחאה שאמורות להגיע לשיאן בהפגנה רב-עירונית שכותרתה No Tech for Apartheid.
קבוצה רב-אתנית ורב-דתית של גוגלרים המכנים עצמם "תפוצות יהודיות בטכנולוגיה" מקווה ללחוץ על ענקית התאגידים לוותר על החוזה הענקי בסך 1.2 מיליארד דולר מטעמים מוסריים, בטענה שבכך החברה מאפשרת לישראל גישה לטכנולוגיית למידת המכונה והבינה המלאכותית המתוחכמת ביותר שלה, כדי לבצע פשעים נגד האוכלוסייה הפלסטינית הכבושה.
מנהלת השיווק של גוגל והתומכת המובילה נגד נימבוס, אריאל קורן, הודיעה על התפטרותה ביום שלישי לאחר מה שהיא תיארה כדפוס של עוינות מצד ההנהלה. לאחר שבע שנים בחברה, קורן סיפרה כי הוצג בפניה אולטימטום - לעבור מסן פרנסיסקו למשרד של גוגל בברזיל או לפרוש .
"גוגל רודפת באגרסיביות אחר חוזים צבאיים ומשתיקה את קולות עובדיה באמצעות דפוס של השתקה ותגובות כלפיי וכלפי רבים אחרים", כתבה קורן במכתב ההתפטרות שלה שפורסם ב-Medium.
המאמץ החשאי לספק "פתרון ענן מקיף" המופעל על ידי הטכנולוגיה המתקדמת ביותר של החברה, גרם לגוגל לנטוש את השקיפות עד כדי כך שלעובדים אין מושג למה באמת תשמש הטכנולוגיה שהם מוכרים לצה"ל, לטענתה.
קורן ועמיתיה מחפשים שקיפות בסיסית היא אמרה ל-Peacock TV, והסבירה כי "אנחנו לא מבינים עד כמה [העבודה שלנו] תשמש לביצוע הפרות שיטתיות של זכויות אדם על ידי צבא שאנחנו יודעים שמפר זכויות אדם בצורה מאוד בוטה וזוועתית בכל יום ויום".
החוזה של נימבוס אוסר במפורש על גוגל או אמזון להפעיל שליטה על אופן השימוש בשירותים שלהן על ידי צה"ל.
לטענתה מאז השקת פרויקט נימבוס, גוגל הפכה למקום עבודה אנטי-פלסטיני, לדברי 15 עובדים שעדויותיהם המוקלטות פורסמו במקביל להתפטרות קורן.
בעוד שגוגל סירבה להגיב בנוגע לפרטים על פרויקט נימבוס, דוברות החברה דחתה את טענותיה בנוגע לתגובות מצד ההנהלה, והסבירה שהן "נחקרו ביסודיות" ונמצאו חסרות בסיס.