ראש הסוכנות לאיכות הסביבה של בריטניה אומר שאנשים צריכים להיות "פחות סקפטיים" לגבי שתיית "מי אסלה שעוברים לברז ממתקני טיהור", כאשר מדינות ברחבי העולם נעות לעבר מיחזור שפכים.
במאמר דעה שפורסם ביום ראשון ב"טיימס", סר ג'יימס בוואן כותב כי "שתיית שפכים ממוחזרים היא העתיד".
מאמר הדעה של בוואן מגיע בשעה שאספקת המים בארה"ב נמצאת תחת עומס בשל בצורת מתמשכת שהביאה לכך שעשרה אזורים קיבלו מעמד 'מוכי בצורת' מהסוכנות לאיכות הסביבה.
בשל זאת טוען בוואן, אנשים פשוט צריכים "לשנות את הדרך שבה הם חושבים על מים", ו"להתייחס אליהם כאל משאב יקר, לא כאל מוצר חופשי".
"כולנו נצטרך לחשוב אחרת. חלק מהצעדים יהיו לא פופולריים, ולכן ממשלות יצטרכו להפגין רצון פוליטי", אמר.
מוקדם יותר השנה, סוכנות המים של סינגפור השיקה בירה העשויה ממי ביוב ממוחזרים כדי להעלות את המודעות לבעיות המים של המדינה.
בחודש שעבר הודיעו ב מחוז לוס אנג'לס כי מהלך דומה למיחזור שפכים והעברתם לברזי התושבים נשקל עתה.
"הייתה מורשת במסגרתה רשויות בריאות הציבור אימצו פרקטיקות הנדסיות סניטריות ורגולטוריות שראו בביוב כפסולת, כמשהו שיש להימנע ממנו, כמשהו שיש לחשוש ממנו", אמר בראד קופי מארגון המים המטרופוליטני של דרום קליפורניה.
"עכשיו כשיש לנו את הטכנולוגיה ... הן לציבור, הן לרגולטורים, והן לקהילה המדעית יש אמון רב יותר ביכולת לעשות שימוש בטוח באספקת המים הזו".
התוכנית למחזור שפכים ב-LA נתונה להחלטת הרשות לפיקוח על משאבי המים של המדינה שמחוקקים הטילו עליה את המשימה לפתח סדרה של תקנות אחידות עד ה-31 בדצמבר - במטרה להסדיר את השימוש החוזר.
"זה הולך להיות העתיד של המים בלוס אנג'לס, העתיד של אספקת המים במדינה", אמר גורם בכיר ברשות המים.
ואכן, התוכניות של מחוז לוס אנג'לס גדולות - שכן העיר החליטה למחזר 100% מהשפכים שלה עד 2035 בהתאם להתחייבות שנתן ראש העיר אריק גארסטי לפני מספר שנים.