ביידן חתם על צו נשיאותי 14067 ב-9 במרץ השנה, בו ביצע "הבטחת פיתוח אחראי של נכסים דיגיטליים".
על פי הצו הנשיאותי, הממשל הפדרלי ושותפיו בתחום הבנקאות יזכו לנצל סמכות שיפוט חסרת תקדים על כספי אזרחים אמריקאים, שכ-40 מיליון מהם מחזיקים בנכסי מטבעות קריפטוגרפיים משלהם.
במשך שנים, פוליטיקאים ובנקאים נלחמו לשלוט במטבעות קריפטוגרפיים, שצברו פופולריות בשל העיצוב המבוזר שלהם וההפרדה שלהם מממשלות גלובליות, תוך שהקריפטו הופך לתעשייה בשווי יותר מטריליון דולר.
על פי גורמים באוצר האמריקאי כיום, הצלחת המטבעות הקריפטוגרפיים מהווה "סיכון פיננסי משמעותי" לממשלת ארצות הברית, אך גם במדינות אחרות ישנן הבוחנים יצירת מטבעות דיגיטליים משל עצמם.
הצו הנשיאותי החדש יאפשר לממשלות ולבנקים גדולים לסלול את הדרך לחברה נטולת מזומנים על ידי הזמנת פיתוח "מטבע דיגיטלי של הבנק המרכזי של ארצות הברית" - זהו הצעד אשר עשוי לאפשר מעקב חסר תקדים אחר העם האמריקאי, וכל מי שעושה עם אמריקנים עסקים.
כלבי השמירה מצביעים על סעיף 4 של הצו הנשיאותי של ביידן כמדאיג ביותר.
הסעיף מניח מסגרת חוקית למעקב פדרלי אחר כל אזרחי ארה"ב באמצעות אמצעי תשלום דיגיטליים, ומעניק לממשל גישה לחשבונות הבנק ולרכישות האזרחים ואף את היכולת לסגור ארנקים דיגיטליים.
המהלכים הללו מגיעים במקביל להרחבת ה-IRS לרמות שלא נראו מעולם, וגיוס יותר מ-80,000 סוכנים חדשים כדי לחפור בחשבונות הבנק של האמריקאים.
מטבע דיגיטלי עולמי/לאומי תחת מעקב אשר ניתן להיות מופעל כרצון בעליו, הוא הפנטזיה של הפורום הכלכלי העולמי, הארגון שצבר השפעה רצינית על מנהיגי עולם חזקים בארצות הברית ובאיחוד האירופי.
ה-WEF מובל על ידי המיליארדר האירופי קלאוס שוואב, בנו של תעשיין גדול ברייך השלישי.