חמש מכללות זכו בתואר "הגרועות ביותר לחופש הביטוי" עבור שנת הלימודים 2022-2023, כך על פי דירוג המתבסס על סקר שנערך ע"י מומחים במהלך השבוע.
הקרן לזכויות הפרט והביטוי (FIRE) פרסמה את דירוג חופש הביטוי השנתי שלה במסגרתו נסקרו כ-45,000 סטודנטים ברחבי המדינה בניסיון לדרג את 203 האוניברסיטאות המשפיעות והיוקרתיות ביותר באמריקה.
המומחים לחופש הביטוי השתמשו בשילוב של דעות הסטודנטים והמדיניות האוניברסיטאית כדי לדרג את בתי הספר - מהטובים ביותר עד לגרועים ביותר בנושאי חופש הביטוי.
המדורגות כבעלות סביבת חופש הביטוי הטובה ביותר כוללות את אוניברסיטת שיקגו, אוניברסיטת קנזס סטייט, אוניברסיטת פרדו, אוניברסיטת מיסיסיפי סטייט, ואוניברסיטת אוקלהומה סטייט.
בתחתית הדירוג עמדו אוניברסיטת קולומביה, אוניברסיטת פנסילבניה, המכון הפוליטכני רנסלר, אוניברסיטת ג'ורג'טאון ומכללת סקידמור.
ארגון FIRE סיפר כי יש אוניברסיטאות שצנחו בדירוג בהשוואה לשנת 2019 משום שהטילו סנקציות על חברי סגל בגין נאום מסוים, ואף הרחיקו דוברים ספציפיים מהקמפוס.
הארגון גם פירט כי ישנן אוניברסיטאות שהטילו סנקציות על חוקרים מסוימים, וסירבו להזמינם בשל דעותיהם.
עמית המחקר הבכיר של FIRE, שון סטיבנס, אמר בהצהרה לעיתונות כי אחד הממצאים המובילים מהסקר הוא שסטודנטים מצנזרים את עצמם מחשש שהערותיהם עלולות להתפרש באופן שגוי על ידי עמיתיהם.
עוד התברר כי כ-40 אחוזים מהסטודנטים אף חוששים שלא יגיעו להסכמה עם פרופסור מסוים.
"העובדה שכל כך הרבה סטודנטים משתיקים את עצמם ומשתיקים זה את זה היא כתב אישום על תרבות הקמפוסים", אמר סטיבנס.
"איך סטודנטים יכולים לפתח את הקולות והרעיונות המובהקים שלהם בקולג' אם הם מפחדים לתקשר זה עם זה?", הוסיף.
הסקר מצא גם כי סטודנטים שמרנים הם בעלי הסבירות הגבוהה ביותר להרגיש שאינם יכולים להביע את דעותיהם בחופשיות.