רדיו 4 של ה-BBC טען כי מוסד המלוכה "מנוגד לגיוון" ומהווה דוגמה ל"פריבילגיה שעברה בירושה לבנה" שעות מספר לאחר מותה של מלכת אנגליה.
ערוץ התקשורת הלאומי של בריטניה לא היה חסין מפני ההסתערות שהפיצו "אנטי-גזענים" בכל רחבי טוויטר אשר האשימו את המלכה ב"קולוניאליזם" למרות שעידן זה נגמר עוד לפני שהיא עלתה על כס המלוכה...
אף על פי שלא הרחיקו לכת כמו פרופסורית אחת מאוניברסיטת קרנגי מלון, שאיחלה למלכה מוות "מחריד" וצייצה בטוויטר כי היא מקווה שהמלכה תמות "בייסורים", הרי שה-BBC בכל זאת הציג רטוריקה "אנטי-גזענית" דומה בשעות שלאחר פטירתה.
לדברי העיתונאי סם אשוורת'-הייז, זמן קצר לאחר שההודעה על מותה הפכה לרשמית, רדיו 4 של ה-BBC תקף את הלגיטימיות של מוסד המלוכה.
They can't give it a rest with the "diversity" and "white privilege" crap for 5 fucking minutes on the day the Queen of England dies.
— Paul Joseph Watson (@PrisonPlanet) September 8, 2022
It's a cult. And this is our national broadcaster. pic.twitter.com/jI9Nk0XB7L
"רדיו 4 של ה-BBC עסוק בלספר לנו על האופן שבו מוסד המלוכה "מנוגד לחברה, המעריכה שוויון, גיוון, הכללה", ושהמונרכיה מבוססת "על פריבילגיה בירושה לבנה", בניגוד ל"חברה הרב-דתית והרב-אתנית שלנו", צייץ אשוורת'-הייז בביקורתיות, והוסיף, "עבודה נהדרת של הערוץ הלאומי שלנו".
בערוץ עוד נטען כי "המשפחה הפריבילגית הלבנה הזו בצמרת החברה הבריטית כל כך מנוגדת למקום הרב-אתני והמכיל שבריטניה יכולה להיות בו".
ה-BBC גם המשיך לדבר על "הפגנות נגד משפחת המלוכה ונגד בריטניה" באיים הקריביים בשל העבדות.
בריטניה כידוע הייתה המדינה הראשונה בעולם שביטלה רשמית את העבדות בשנת 1833, כמעט 120 שנה לפני שהמלכה אליזבת השנייה הוכתרה.
העבדות נמשכת עד עצם היום הזה במדינות רבות שאינן לבנות - אך בינתיים, הניו יורק טיימס גם לא היסס לנסות לטשטש את מורשתה של המלכה בשעות שלאחר מותה.
"המלכה סייעה לטשטש היסטוריה עקובה מדם של דה-קולוניזציה שמידותיה ומורשתה טרם זכו להכרה מספקת", טען מאמר דעה אחד שפורסם וקודם על ידי העיתון.
In Opinion
— The New York Times (@nytimes) September 8, 2022
"We should not romanticize her era," writes Maya Jasanoff, a professor of history at Harvard, in a guest essay. "The queen helped obscure a bloody history of decolonization whose proportions and legacies have yet to be adequately acknowledged." https://t.co/3UIf76SriF